Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κι αυτοί συνεδριάζουν...

Στις συνεδριάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης «πνίγεται» το πρόβλημα των «τρελών αγελάδων». Υποτίθεται ότι πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 20 και 21 Νοέμβρη προηγήθηκε η συνεδρίαση της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής και οι σχετικές προτάσεις της Κομισιόν.

Ομως στη σύνοδο του προηγούμενου Συμβουλίου, αποφασίστηκε να ξανασυνεδριάσουν η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή - μάλιστα μέσα σε 15 μέρες συνεδρίασε δύο φορές - και η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή, για να ακολουθήσουν οι νέες προτάσεις της Κομισιόν στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που έγινε προχτές. Εκεί, με λίγα λόγια, αποφασίστηκε να ξανασυνεδριάσει η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή στις 12 του Δεκέμβρη, για να καθορίσει τις... τεχνικές λεπτομέρειες και στη συνέχεια η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή στις 15/1/2001. Μετά, προφανώς, θα ξαναεπιληφθεί του θέματος η Κομισιόν και εξυπακούεται το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και ούτω καθεξής.

Φαίνεται, δηλαδή, ότι οι μηχανισμοί των Βρυξελλών στο όνομα της εξυπηρέτησης των κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών της ΕΕ και των ΗΠΑ, συνεδριάζουν και ξανασυνεδριάζουν χωρίς να αποφασίζουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των καταναλωτών, με προφανή σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων μέσω ατέρμονων διαδικασιών, ωσότου ξεχαστεί το πρόβλημα: Στην προκειμένη περίπτωση αυτό των «τρελών αγελάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ