Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι ιρανικές δυνάμεις θα ελέγχουν όλα τα πλοία που εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο αν ελέγχονται τα δικά του πλοία με γνώμονα την τελευταία απόφαση κυρώσεων που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προειδοποίησε, χτες, η Τεχεράνη με τον Πρόεδρο, Μ. Αχμαντινετζάντ, να δηλώνει ότι η «Δύση δε θέλει να αποκτήσουν άλλες χώρες πυρηνική τεχνογνωσία».

ΣΑΝΑ'Α.-- Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός που δίνουν οι αρχές της Υεμένης από τις μάχες που συνεχίζονταν, χτες, για τρίτη μέρα, μεταξύ του στρατού και ενόπλων, που παρουσιάζονται ως μαχητές της «Αλ Κάιντα», στην ανατολική επαρχία Μααρίμπ. Ο στρατός εξαπέλυσε εκεί επίθεση μετά από ενέδρα που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή και στοίχισε τη ζωή σ' έναν αξιωματικό και τουλάχιστον δύο στρατιώτες. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ο απολογισμός των μαχών είναι βαρύτερος.

ΤΟΥΝΤΖΕΛΙ.-- Δεκατέσσερις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, σε επίθεση που σημειώθηκε χτες σε δρόμο του Τουντζελί στην Τουρκία και αποδίδεται σε αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), με τις αρχές να δηλώνουν ότι διεξάγουν έρευνα εντοπισμού των ανταρτών.

ΣΕΟΥΛ.-- Το Ευρωκοινοβούλιο είναι πρόθυμο να εγκρίνει τη συμφωνία «ελεύθερου» εμπορίου με τη Ν. Κορέα ως το τέλος του έτους, παρά τις έντονες πιέσεις των Ευρωπαίων αυτοκινητοβιομηχάνων, δήλωσαν χτες Νοτιοκορεάτες βουλευτές έπειτα από κύκλο συναντήσεων που είχαν πρόσφατα στο Στρασβούργο.

ΤΟΚΙΟ.-- Την εμπιστοσύνη του ιαπωνικού λαού προκειμένου να πάρει ως το τέλος του μήνα άγρια μέτρα λιτότητας ζήτησε, χτες, ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, λέγοντας ότι διαφορετικά η χώρα θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Περικοπές στους μισθούς του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου της τάξης του 10% και αναστολή των σχεδίων για την κατασκευή 100 αθλητικών σταδίων ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Σταβρέσκι.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Η Κροατία εξέδωσε στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη τον Φραντς Κος, πρώην μέλος του στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η νέα γρίπη Η1Ν1, που ανακοινώθηκε ότι ήταν η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα, έχει προκαλέσει το θάνατο 18.156 πολιτών στον κόσμο (πολύ λιγότεροι από όλους όσοι πεθαίνουν παγκοσμίως από την κλασική εποχιακή γρίπη) ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ