Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να γίνει Δημόσιο Κέντρο με δωρεάν υπηρεσίες

Διαρκείς κινητοποιήσεις φορέων ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την προσπάθεια συρρίκνωσης της σχολής

Την οδό Βασιλίσσης Ολγας, απέκλεισαν και χτες εργαζόμενοι και μαθητές της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή χρηματοδότηση που έχει ως αποτέλεσμα να οδηγείται η Σχολή στο κλείσιμο. Ζήτησαν τη μετατροπή της Σχολής από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ και να καταβληθούν στο προσωπικό οι οφειλόμενοι μισθοί 5 μηνών.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν ο σύλλογος εργαζομένων, η Ενωση Τυφλών Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Σημειώνεται ότι πριν ακόμη γίνει η κινητοποίηση, κλούβα των ΜΑΤ και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά είχαν πάρει θέση δίπλα στην είσοδο της Σχολής. Μόνο μετά την παρέμβαση του Γιάννη Ζιώγα αποχώρησαν τα ΜΑΤ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γ. Ζιώγας κατήγγειλε την πολιτική των κυβερνήσεων που έφερε τη Σχολή Τυφλών σε κατάσταση διάλυσης, σημειώνοντας ότι υπό διωγμό βρίσκονται η Πρόνοια και η Ειδική Αγωγή γιατί αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο και τους κρατούντες.

Από μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Στέλιος Καζεπίδης παρουσίασε τις διεκδικήσεις της συντονιστικής επιτροπής για τη Σχολή Τυφλών, όπως να καλυφτεί άμεσα το έλλειμμα της σχολής, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να μετατραπεί η Σχολή σε ένα Δημόσιο Κέντρο με δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης, της στήριξης και της αποκατάστασης των τυφλών της Βόρειας Ελλάδας και των οικογενειών τους κ.λπ.

Αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ. το ΠΑΜΕ διοργανώνει μπροστά στη Σχολή Τυφλών και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ