Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ

Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΜΑ: «Αν είχατε ποτέ αμφιβολία για το γεγονός ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωζώνης αποτελεί στην πραγματικότητα έναν μηχανισμό στήριξης των τραπεζών (...) ρίξτε μια ματιά στην τελευταία έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (...) στην περίπτωση της Ελλάδας είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να τη βοηθήσει να εξέλθει της τρύπας στην οποία περιήλθε από τα μέτρα λιτότητας τα οποία αναμένεται να την οδηγήσουν στην τιμωρία μιας ύφεσης μεγάλης διαρκείας (...) ταμπού ή όχι, ίσως αποδειχθεί δύσκολο να μείνει στο μπουκάλι του το τζίνι της χρεοκοπίας» (η ανάλυση του James Saft σε The New York Times / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Οι περισσότερες κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα περιοριστικά, αποδέχονται μείωση μισθών και συντάξεων, προβαίνουν σε αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και επιτρέπουν την κατάλυση του συστήματος των εργατικών δικαιωμάτων που επικράτησε στα μεταπολεμικά χρόνια. Είναι πολιτικά και οικονομικά παράλογη αυτή η επανάκαμψη της νεοφιλελεύθερης επιλογής (...) Ηδη η Ευρώπη συγκλονίζεται, οι μέχρι πρότινος δημοφιλείς κυβερνήσεις της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Θαπατέρο και του Μπερλουσκόνι συγκλονίζονται. Ακόμη και η νεοεκλεγείσα δική μας του κ. Παπανδρέου δοκιμάζεται καθημερινά (...) η επικράτηση της νεοφιλελεύθερης επιλογής (...) αναπόφευκτα θα φέρει μεγάλα και μη προσεγγίσιμα για την ώρα γεγονότα. Διαμορφώνονται συνειδήσεις τούτο τον καιρό, η κοινωνία βράζει» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΣ: «Το κοινωνικό κοκτέιλ που δημιουργείται σταδιακά πάει να γίνει εκρηκτικό. Το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ή ελπίζει σε θερινή εκτόνωση;» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: «Σε λίγες εβδομάδες η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (...) ας ελπίσουμε πως αυτήν τη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα κρυφτεί πίσω από διάφορες δικαιολογίες (...) η Νέα Δημοκρατία εφόσον θέλει να είναι κόμμα εξουσίας πρέπει να στηρίξει την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: «Η Νέα Δημοκρατία ορθά στηλιτεύει τα φαινόμενα του συνδικαλιστικού τραμπουκισμού τύπου ΠΑΜΕ που διασύρουν την εικόνα της χώρας» (ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ