Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την ... αισθητική της επίθεσης

Δε γνωρίζαμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η πρωτοφανής επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχει και ...αισθητική πλευρά, η οποία μάλιστα έχει ανάγκη «αριστερής» κριτικής.

Ευτυχώς, φρόντισε να καλύψει την άγνοιά μας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Χτες στη Βουλή ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το «φαίνεσθαι» της κυβέρνησης και των υπουργών της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε αυτόν τον απίστευτο υπουργό Εργασίας να έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια από τον Αυτιά στον Καμπουράκη και από την Τρέμη στον Χατζηνικολάου και πότε να κλαψουρίζει και πότε να λεονταρίζει! Αυτή δεν είναι εικόνα υπουργού κυβέρνησης!». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο Α. Λοβέρδος ίσως «θέλει να γίνει υποψήφιος σε τηλεοπτικό σόου, στο "ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ"». Φυσικά, έθεσε και εμμέσως το αίτημα για συζήτηση των περίφημων Προεδρικών Διαταγμάτων στη Βουλή.

Ξέρουμε για την ευαισθησία του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στα «αισθητικά» θέματα, έχει, όμως, τη σημασία του το χρονικό σημείο («τάιμινγκ» ευρωπαϊστί) που επιλέγει για να τα προτάξει. Ιδίως τώρα, που η πολιτική ουσία των πραγμάτων, δηλαδή ο ρόλος και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις οποίες συντάσσονται πλήρως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι απαραίτητο να αποκαλυφθούν χωρίς αποπροσανατολισμούς και αυταπάτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ