Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Παλλαϊκή υπόθεση η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά

Σε εκδήλωση της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και του ΝΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και του ΝΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ, για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Μεταξύ άλλων ο Ν. Σοφιανός σημείωσε στην ομιλία του:

«Σε συνθήκες κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης λαϊκής αντεπίθεσης στην εξουσία του κεφαλαίου. Η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη σαρωτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, η ανυπακοή και τα μπλόκα παντού για να μην περάσει η αντιλαϊκή λαίλαπα, για να μη νομιμοποιηθούν τα μέτρα στη συνείδηση λαού και νεολαίας, απαιτεί να ανέβει ο αγώνας σ' όλη την κλίμακα και ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά.

Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος, του φοιτητικού και μαθητικού να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για μια ζωή με δικαιώματα, που στόχο της βάζει να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να δυναμώσει και για έναν επιπλέον λόγο: Οι συνέπειες της κρίσης μεγαλώνουν τους κινδύνους εξάπλωσης των ναρκωτικών. Το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο που ευνοεί τη χρήση είναι η ανεργία, ανασφάλεια, η πολιτιστική και οικονομική φτώχεια, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, η απαξίωση της προσωπικότητας, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Ας δούμε και απ' αυτή τη σκοπιά τις επιπτώσεις των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με την υπογραφή του ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη της ΝΔ: Η μαθητεία από τα 15 χρόνια, η δουλειά με 470 ευρώ, η ανεργία να χτυπάει 40άρια στη νεολαία, η απαξίωση πανάκριβων σπουδών.

Η κυβέρνηση διαρρέει νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τα ναρκωτικά μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα στις 26 Ιούνη. Πρωτοβουλίες διαχείρισης στη λογική υποκατάστασης της βλάβης και ιδιωτικοποίησης δομών και λειτουργιών.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Ν. Σοφιανός
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Ν. Σοφιανός
Ο αγώνας για ζωή ολόκληρη, χωρίς δόσεις, ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χωρίς επικίνδυνους διαχωρισμούς "μαλακών"-"σκληρών", αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα και όχι τους δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους (γονείς - χρήστες - εξαρτημένους).

Ο λαϊκός ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε και ν' αποτρέψουμε τα μέτρα της κυβέρνησης, ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της, είναι το καλύτερο έδαφος, η καλύτερη πρόληψη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

Οι νέες εργατικές - λαϊκές - νεανικές μάζες που μπαίνουν στην πάλη που δίνει απάντηση στην κρίση, με την προοπτική της εργατικής εξουσίας, είναι η ελπίδα που δυναμώνει σήμερα αυτή την προοπτική. Είναι η προοπτική που έρχεται πιο κοντά μέσα από σταθμούς και μάχες που δίνουμε με αποφασιστικότητα, σιγουριά και εμπιστοσύνη στη δύναμη της πρωτοπόρας εργατικής τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων η Ομοσπονδία (2019-07-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά (2016-06-25 00:00:00.0)
Εδιωξαν και τρομοκράτησαν εργάτη που ήταν απλήρωτος (2010-08-20 00:00:00.0)
Τραγική η κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία (2008-06-14 00:00:00.0)
Υποκριτικό παιχνίδι με τη μαθητική διαρροή (2005-12-17 00:00:00.0)
Δείγμα θετικόν (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ