Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Τραγική η κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία

Περιοδεία του ΚΚΕ σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ειδικής αγωγής διαπίστωσαν για μια ακόμη φορά κλιμάκια του Κόμματος που περιόδευσαν σε αυτά, σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο, με επικεφαλής τον Χάρη Χουρδάκη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υγείας και Πρόνοιας και της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (ιδιαίτερα σε εξειδικευμένο), σε υποδομές, ακατάλληλα κτίρια χωρίς αίθουσες, είναι τα όσα συνάντησε η αντιπροσωπεία σε κάθε σταθμό της περιοδείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απασχολούνται ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, χωρίς έστι να μπορούν να δεθούν με τα παιδιά, να έχουν συνέχεια στο λειτούργημα που καλούνται να υπηρετήσουν.

Ο Χάρης Χουρδάκης, σε συνέντευξη Τύπου χτες το μεσημέρι στα Χανιά, ολοκληρώνοντας την περιοδεία στην Κρήτη, τόνισε ότι «η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ειδικής αγωγής και στην Κρήτη, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, επιβεβαιώνει τη γενικότερη θέση του ΚΚΕ ότι η πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες βρίσκεται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιβεβαιώνει ότι οι οικογένειες των παιδιών με αναπηρίες οδηγούνται στην εξαθλίωση μαζί με τους εργαζόμενους, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει, σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, χτες το ΠΑΣΟΚ, με την ολόπλευρη στήριξη και του ΣΥΝ».

Ανέφερε ότι συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι από τα 185.000 παιδιά πανελλαδικά και περίπου 20.000 παιδιά με αναπηρία στην Κρήτη, ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών πάει στα σχολεία, ενώ πάνω από το 90% των παιδιών με αναπηρία που μπορούν να εργαστούν είναι άνεργοι. Σε σχέση με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ειδική αγωγή, τόνισε ότι νομιμοποιεί την εμπορευματοποίηση των αναγκών των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες. Και απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους, την απόγνωση και την αγανάκτησή τους να την οδηγήσουν στο δρόμο της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ