Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Απεργιακή μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις

Συγκέντρωση και πορεία χτες από τους λογιστές. Στις 24 Ιούνη απεργούν στην ιδιωτική Υγεία και στις 25 Ιούνη οι οικοδόμοι. Σε ετοιμότητα και οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο

Από τη χτεσινή πορεία των απεργών Λογιστών
Από τη χτεσινή πορεία των απεργών Λογιστών
Την απόφασή τους να μην κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, στη βάση του πλαισίου που προβάλλει η ταξική τους Ομοσπονδία, επανέλαβαν χτες οι λογιστές και λογίστριες, που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Στην Αθήνα, με τη συμμετοχή απεργών και από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

Από το χώρο της συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Βαρελάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΠΟΛ και οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν αποδέχονται να γίνουν απλοί διεκπεραιωτές και επικυρωτές των συμφωνιών της διετούς "ταξικής ειρήνης". Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια πίεσης και αντίστασης». Στην απεργιακή κινητοποίηση των λογιστών παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου η εκπρόσωπος του ΣΕΒ, υπεύθυνη για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στους απεργούς ότι ο ΣΕΒ δεν έχει να προτείνει τίποτα καινούργιο από ό,τι πρότεινε στην τελευταία διαπραγματευτική συνάντηση. Επιτόπου οι λογιστές ανακοίνωσαν τη νέα τους κινητοποίηση στις 26 Ιούνη. Κατήγγειλαν επίσης την προκλητική στάση του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, καθώς χτες διμοιρία της Αστυνομίας είχε επιστρατευτεί για να «προστατέψει» τους βιομήχανους και το κτίριό τους, από τους απεργούς λογιστές.

Την απεργιακή σκυτάλη για την κλαδική τους Σύμβαση παίρνουν στις 25 Ιούνη οι οικοδόμοι όλης της χώρας και μια μέρα πριν, στις 24 Ιούνη, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία, οι οποίοι διοργανώνουν και απεργιακές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις. Τέλος, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης εκτίμησε το αποτέλεσμα της απεργίας και την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη Σύμβαση και αποφάσισε ομόφωνα νέα 24ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. Την Τρίτη 17 Ιούνη, στις 5 μ.μ., διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ