Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Συντονισμός για την Υγεία

Συντονισμένη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζόμενων της Ηλιούπολης στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και άμεσα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, προγραμματίζει το Συντονιστικό Φορέων και Σωματείων Ηλιούπολης, συνεχίζοντας τη δράση του για το ζήτημα της Υγείας και την ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό υπογραμμίζει ότι στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης που εξυπηρετεί 75.000 κατοίκους υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται. Οπως αναδείχτηκε και από παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού στις 2 Ιούνη, στο Πολυιατρείο του ΙΚΑ λείπουν παθολόγοι, το οφθαλμιατρικό τμήμα είναι ανεπαρκώς στελεχωμένο και χωρίς εξοπλισμό, το ορθοπεδικό τμήμα είναι σχεδόν διαλυμένο. Τα ραντεβού γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις (2 μήνες για ορθοπεδικό, ένας μήνας για ενδοκρινολόγο κλπ.) ή διοχετεύονται σε άλλα καταστήματα. Την ίδια στιγμή στην Ηλιούπολη λειτουργούν 11 ιδιωτικές μονάδες υγείας και 178 ιδιώτες γιατροί, που κερδοσκοπούν πάνω σε αυτές τις ελλείψεις.

Στο Συντονιστικό συμμετέχουν το Παράρτημα Ηλιούπολης - Υμηττού του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης - Υμηττού, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, η Ενωση ΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών, η Επιτροπή Ειρήνης, το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Αγιος Κωνσταντίνος», η Επιτροπή Αγώνα Τυπογραφικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ