Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΩΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ: «περισσότερες απολύσεις, μικρότερες αποζημιώσεις, κατάργηση του κατώτατου μισθού - όλα αυτά οδηγούν σε ένα απλό - και άκρως δυσοίωνο - συμπέρασμα: από την κρίση αυτή κάποιοι πλούσιοι θα βγουν πλουσιότεροι» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ: «καλά, σε ποιον πλανήτη ζει;» (για τον Λοβέρδο, επίσης στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΑΠ' ΕΞΩ: «αναρωτιέμαι αν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι τα αναλογίστηκαν αυτά όταν υπέγραψαν το Μνημόνιο (...) αν είχαν επίγνωση, απορώ πώς δέχτηκαν να αναλάβουν τέτοιες υποχρεώσεις, αν δεν είχαν επίγνωση τότε απορώ πώς ανέλαβαν υποχρεώσεις τις οποίες είτε δεν γνώριζαν είτε δεν κατανοούσαν» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ: «επαναλαμβάνουμε, δεν συνιστά αιφνιδιασμό αυτή καθαυτή η παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις. Ο αιφνιδιασμός και το σοκ προκλήθηκαν από τη βιαιότητα (...) όπως είναι διατυπωμένο υπερακοντίζει το Μνημόνιο (...) αν δεν υπάρξει αμέσως διόρθωση, ο κίνδυνος να λειτουργήσουν οι ανατροπές ως θρυαλλίδα κοινωνικής αναταραχής θα εντείνεται» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ: «Και όμως. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε την αλήθεια θέτοντας πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου το δίλημμα "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Το λάθος το έκαναν όσοι ψηφοφόροι θεώρησαν σοσιαλιστικό ένα "κίνημα" που απλώς έχει μια ονομασία κατά παράδοση» (το δούλεμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΚΛΑΦΤΟΙ: «τελικά αυτό που ορισμένοι φοβούνταν γίνεται πραγματικότητα. Και τούτη είναι σκληρή, πολύ σκληρή. Οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες είναι και επισήμως η "χαμένη γενιά" της Ελλάδας (...) μετά το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο (...) το κοινωνικό υπόστρωμα βράζει. Οποιος δεν το αντιλαμβάνεται κοιμάται όρθιος. Και η "χαμένη γενιά" δεν θα έχει τίποτα άλλο να χάσει πέραν των "αλυσίδων" της αξιοπρέπειάς της» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ