Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πετυχημένες εκδηλώσεις στην Πάτρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην Πάτρα, που έγινε την περασμένη Παρασκευή και το περασμένο Σάββατο, στο Παλαιό Αρσάκειο. Με την ορμή της ηλικίας τους, αλλά και με την επαναστατικότητα των ιδεών της ΚΝΕ, μαθητές και μαθήτριες έζησαν το δικό τους Φεστιβάλ. Εκφράστηκε η μαθητική καλλιτεχνική δημιουργία, συζήτησαν για τα σημερινά και αυριανά προβλήματα και για ό,τι τους πνίγει.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκε η έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις», από τον Αγγελο Τσουραπά, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Αχαΐας του ΚΚΕ και ακολούθησε αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που είχαν επιμεληθεί ΚΝίτες και ΚΝίτισσες. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.

Το Σάββατο, την κεντρική ομιλία έκανε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, με μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Το πρόγραμμα είχε βιντεοπροβολή για τον αντικομμουνισμό, η οποία παρακολουθήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και αφιέρωμα στο προοδευτικό ροκ τραγούδι από τη μαθητική μπάντα της ΚΝΕ. Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο. Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον των μαθητών για το βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ