Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τα θέλουν προθαλάμους των ιδιωτικών εταιρειών

Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων παρουσίασε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, λέγοντας ότι η διεύρυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων είναι ένα σωστό μέτρο και θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας και κανόνες με εξασφάλιση εξοπλισμού και προσωπικού, όχι όπως ισχυρίστηκε με τη λογική των ενοικιαζόμενων παροδικών εργαζόμενων, αλλά με μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό. Σχετικά με τους πόρους, είπε ότι θα γίνουν προγραμματικές συμφωνίες με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες ενδεχομένως να μην έχουν παραρτήματα στην περιφέρεια. Αυτό ισχυρίστηκε θα είναι υπέρ των ταμείων, υπέρ των ασφαλισμένων και υπέρ της ίδιας της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους είπε ότι με τις θέσεις αυτές η κυβέρνηση αναιρεί όσα βαρύγδουπα λέει, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Δημιουργούνται είπε επιχειρήσεις είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές ανταγωνιστικές μεταξύ τους από τις οποίες ο πολίτης θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα. Η πρόταση, είπε, για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων είναι στην ουσία η επέκταση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι μπίζνες στα δημόσια νοσοκομεία, να προκληθούν και άλλοι πελάτες και στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει, η κυβέρνηση απαντάει τα Ταμεία και οι ασθενείς. Η πληρωμή, συνέχισε, για τα ολοήμερα νοσοκομεία θα επιβαρύνει τον ασθενή ακόμα περισσότερο από ό,τι σήμερα και στην πράξη το κράτος αποτινάζει την ευθύνη για τη λειτουργία των νοσοκομείων τα οποία θα μπαίνουν στην αγορά για να επιβιώσουν και στην αντίθετη περίπτωση ή θα κλείνουν ή θα συμπτύσσονται.

Το ΚΚΕ, κατέληξε, καλεί τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση, να μη δεχθούν τα νέα μέτρα και να αγωνιστούν για ένα πραγματικά δημόσιο, σύγχρονο, ενιαίο και καθολικό σύστημα υγείας.

  • Ελλείψεις αναλώσιμου υλικού στα νοσοκομεία, παρά τη συμφωνία κυβέρνησης και προμηθευτών για την αποπληρωμή των χρεών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Στο μεταξύ χτες διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας μετά από τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες του προέδρου του ομίλου MIG ότι αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας αποτελούν σκάνδαλο σαράντα φορές μεγαλύτερο από εκείνο της SIEMENS.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ