Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ανοίγει αύριο τις πύλες του στο πάρκο «Φιξ»

Στις 7 μ.μ. η έναρξη του πλούσιου προγράμματος την Παρασκευή και το Σάββατο

Χιλιάδες μεταναστόπουλα αναμένεται να βρεθούν και φέτος με τις οικογένειές τους στο πάρκο «Φιξ»
Χιλιάδες μεταναστόπουλα αναμένεται να βρεθούν και φέτος με τις οικογένειές τους στο πάρκο «Φιξ»
Αύριο Παρασκευή ανοίγει τις πύλες του για τις οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών εργατών το διήμερο των πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ για 10η χρονιά φέτος, στο πάρκο «Φιξ», στα Πατήσια, στις 2 και 3 Ιούλη. Κεντρικό σύνθημα του διημέρου είναι «Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί στην πάλη ώστε να μην πληρώσει την κρίση ο λαός».

Και τις δυο μέρες, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. Ο χώρος (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος) διαμορφώνεται από σήμερα ώστε και φέτος να φιλοξενήσει χιλιάδες εργαζόμενους, κάθε εθνικότητας. Ανάμεσα σε άλλους, στο διήμερο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι Κοινότητες των μεταναστών από Τανζανία, Φιλιππίνες, Γεωργία, Κογκό, Μαδαγασκάρη, Σουδάν, Μπαγκλαντές, Σομαλία, Κένυα, Μπουρκίνα Φάσο, Νιγηρία.

Ακόμα θα συμμετέχουν ο Σύλλογος απεξάρτησης για τους μετανάστες «Μοσδαΐκ», η Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα και το Στέκι εργαζόμενων και νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης.

Στο χώρο θα στηθούν περίπτερα του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», άλλων φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα συζήτηση για την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, τη δεύτερη συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Το Σάββατο ως κεντρικός ομιλητής του διημέρου θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και συναυλίες με δημοτικά τραγούδια. Ξεχωριστό θα είναι το πρόγραμμα στον παιδότοπο, με χορευτικά και υπαίθρια παιχνίδια.

Οι εκδηλώσεις στο «Φιξ» στόχο έχουν να αναδείξουν τις θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα της μετανάστευσης, να αποτελέσουν μια ακόμα ευκαιρία για να συζητηθούν οι αιτίες που εξαναγκάζουν στον ξεριζωμό, οι πτυχές και οι στόχοι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των εθνικών κυβερνήσεων.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και ανυποχώρητοι

Στο σχετικό κάλεσμα σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Ολοι εμείς, που βρεθήκαμε στις μεγαλειώδεις απεργιακές φρουρές έξω από τους χώρους δουλειάς, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις, κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και τις επιχειρήσεις - σκούπα, συνεχίζουμε ανυποχώρητοι.

Απέναντι στη γενικευμένη επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, απέναντι στο μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ., που φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, απαντάμε δυναμικά: Ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, απειθαρχία στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, ένταση της πάλης, ώστε να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.

Μονόδρομος για εμάς είναι η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας, η οργάνωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στα ταξικά σωματεία, η πάλη για την ανασύνταξη του κινήματος.

Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της κάνουν πιο ξεκάθαρο το δρόμο που πρέπει να τραβήξουμε Ελληνες και μετανάστες εργάτες: Να αποτινάξουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Να στρατευτούμε με το ΚΚΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ