Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΕΣΑμεΑ και ο «Καλλικράτης»

«Το πρόγραμμα Καλλικράτης και οι αλλαγές που φέρνει ως νέος νόμος του κράτους είναι μια εξαιρετική θεσμική ευκαιρία να τεθούν οι βάσεις για νέες δημόσιες πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου. Οι νέες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης και αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και δήμου, πρέπει να αναδειχθούν σε πυρήνες κοινωνικής συνοχής και ισότητας όλων των πολιτών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικών κυττάρων βιώσιμης ανάπτυξης, στα οποία θα συμμετέχουν ισότιμα και οι πολίτες με αναπηρία».

Τα παραπάνω σημειώνονται, μεταξύ άλλων, σε πολυσέλιδο αφιέρωμα για τον «Καλλικράτη» που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμεΑ) «Θέματα Αναπηρίας». Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει αντιλαϊκή πολιτική που να μην έχει τη στήριξη της ΕΣΑμεΑ! Αφού ο «Καλλικράτης» θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας) μέσω της «αποκέντρωσης» και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος. Στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, στην υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την Τοπική Διοίκηση, αντί της αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη.

Ολα αυτά μόνο πλήγμα αποτελούν για τους ανάπηρους και τις οικογένειες απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οπως πλήγμα για τα δικαιώματα και τη ζωή των αναπήρων αποτελεί και η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ, που λειτουργεί σαν μοχλός για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι καιρός οι ανάπηροι να της γυρίσουν την πλάτη, να μη στηρίζουν όσους τους υποθηκεύουν το μέλλον, να συστρατευτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψουν για όλα όσα τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ