Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στην προσπάθεια βουλευτή του ΝΔ να εμπλέξει το ΚΚΕ στη σκανδαλολογία

Να εμπλέξει το ΚΚΕ στο ζοφερό κλίμα της σκανδαλολογίας επιχείρησε χτες ο Κ. Τζαβάρας, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τη διαφάνεια. Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ έχει συμμετοχή στο δικομματικό σκάνδαλο της «Ζήμενς», λέγοντας ότι εκπρόσωπός του συμμετείχε στη διακομματική επιτροπή για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ, το 1997.

Αμεση και πληρωμένη ήταν η απάντηση που πήρε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη: «Συμμετείχαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε οι προγραμματικές συμβάσεις να είναι σε όφελος του δημοσίου με την ευρύτερη έννοια, όχι δηλαδή μόνο σε όφελος του ΟΣΕ, αλλά και της ναυπηγικής βιομηχανίας. Η πορεία, όμως, που ακολούθησε με την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων και με τη γνωστή μέθοδο των τροποποιήσεων είναι αυτή που "γέννησε" τα ονομαζόμενα σκάνδαλα».

Πρόσθεσε μάλιστα αναφορικά με την υπόθεση της «Ζήμενς» ότι «το σκάνδαλο είναι δικομματικό και δεν ήμασταν εμείς του ΚΚΕ αυτοί οι οποίοι παρέλαβαν από τον Χριστοφοράκο και τη "Ζήμενς". Αλλοι ήταν αυτοί που παραλάμβαναν από εκεί. Και όταν μπαίνουν τέτοια θέματα μέσα στην Ολομέλεια, έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε, γιατί "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται"»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ