Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΕΛΜΑΝ»
Συμπληρώνουν ένα μήνα αγώνα

Στις πύλες βγήκαν και οι εργάτες της ΝΕΟSΕΤ

Ενα μήνα αγωνιστικών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ» στο Βασιλικό Εύβοιας, αντιδρώντας στην επιλογή της νέας εργοδοσίας της «ALFA WOOD» - η οποία εξαγόρασε πριν λίγο καιρό τη μεγαλύτερη στη χώρα μας βιομηχανία ξύλου - να προχωρήσει σε συρρίκνωση των τμημάτων και στην απόλυση εργαζομένων.

Από τις 2 του Ιούνη ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, απαιτώντας να μη γίνουν απολύσεις. Η εργοδοσία έχει προγραμματισμό συρρίκνωσης κατά 50% του προσωπικού που είναι σήμερα περίπου 540 εργαζόμενοι, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 280 απολύσεις.

Οπως δήλωσαν στον «Ρ» εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στη «ΣΕΛΜΑΝ», «ένα τέτοιο σενάριο δε γίνεται αποδεκτό για να οδηγηθούν συνάδελφοί μας στην ανεργία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού μετά τις "οικειοθελείς αποχωρήσεις", δηλαδή απολύσεις, που είχαν γίνει πριν δύο χρόνια. Ο νομός μας δε σηκώνει άλλη ανεργία. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλος».

Την ίδια στιγμή, σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι της «ΝΕΟSΕΤ» (έπιπλα γραφείου), που δραστηριοποιείται δίπλα στη «ΣΕΛΜΑΝ». Η εργοδοσία έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο χρόνο πογκρόμ απολύσεων και μέχρι σήμερα έχει στείλει «σπίτι τους» περίπου 140 εργαζόμενους, με προοπτική τη συνέχισή τους.

Προχτές το σωματείο είχε κηρύξει 24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή - ενώ συμμετείχε με 24ωρη και στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της Τρίτης. Στο πλάι των εργαζομένων βρίσκονται τα σωματεία και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ