Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων

Να δώσουν  όλοι το «παρών» στη συγκέντρωση των ΕΒΕ , που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκέμβρη  στις 5.30  μ.μ.  στην  πλατεία  Κάνιγγος,  καλεί η  ΔΗΚΕΒΕ

Από μεθαύριο Δευτέρα, αρχίζει ο νέος γύρος των κινητοποιήσεων των επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων όπου, μέσα σε μια πραγματική θύελλα προβλημάτων απαιτούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των βιοτεχνών και των αυτοαπασχολούμενων. Οπως καταγγέλλεται από τους ΕΒΕ, η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγάλο κεφάλαιο, οδηγεί στο κλείσιμο και στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του συνόλου σχεδόν των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ετσι, τη Δευτέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε αφετηρία των κινητοποιήσεων που θα αγκαλιάσουν όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κάνιγγος στις 5.30 το απόγευμα (στο Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο της πόλης).

Η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, (ΔΗΚΕΒΕ) με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους, αλλά και στις συνεπείς δυνάμεις να παραμερίσουν και να ξεπεράσουν τη λογική του συμβιβασμού και της συναίνεσης, παίρνοντας την υπόθεση σωτηρίας των μικρών επιχειρήσεων στα δικά τους χέρια.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ σημειώνει ότι «η πανελλαδική κινητοποίηση των επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων στις 11 Δεκέμβρη πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και στους ΕΒΕ ειδικότερα. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής είναι οι αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, που εντάσσονται στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μέτρα (όπως η απελευθέρωση της αγοράς, η προκλητική ασυδοσία των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, αφαίρεση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κλπ.), που σκοπό έχουν την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Η ίδια πολιτική αποτυπώνεται σε έναν ακόμη αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό κρατικό προϋπολογισμό».

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως «σήμερα γίνεται πιο φανερό ότι η κατάσταση αυτή πρέπει πιο αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί, η συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος στο λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, με την ευθύνη των πλειοψηφιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, στηρίζει τα συμφέροντα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και γυρίζει την πλάτη στα οξυμένα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων, αποδείχτηκε ότι είναι μια καλοστημένη αναξιόπιστη τακτική της κυβέρνησης (που ο κάθε καλοπροαίρετος το διαπιστώνει) για να εγκλωβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα στη λογική της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης και να προχωρήσει πιο ανώδυνα η αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα πιο έντονα προβάλλει η ανάγκη να γίνει συνείδηση στον καθένα ότι η πολιτική προσαρμογή στην ΟΝΕ, που δικαιολογημένα προκαλεί τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των ΕΒΕ, δεν είναι πρόσκαιρη. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης "ελεύθερης αγοράς" καθημερινά αυξάνεται η αβεβαιότητα για το εισόδημα και την προοπτική της μικρής επιχείρησης».

Επίσης, θεωρεί ότι «η κινητοποίηση στις 11 του Δεκέμβρη πρέπει να είναι βήμα αντίστασης και αγωνιστικής διεκδίκησης, καταδίκης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, αλλά και καταγγελία της λογικής του συμβιβασμού και της υποταγής. Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους ΕΒΕ μαζί με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις να παραμερίσουν και να ξεπεράσουν τη λογική του συμβιβασμού των παραπάνω πλειοψηφιών και να πάρουν στα δικά τους χέρια το μέλλον της μικρής επιχείρησής τους, να αναπτύξουν κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία».

Καταλήγοντας τονίζει: «Απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου, να συγκροτήσουν τη δική τους κοινωνική συμμαχία, που θα αμφισβητεί και θα αντιπαλεύει την κυριαρχία των μονοπωλίων. Η 11 του Δεκέμβρη είναι σταθμός και αφετηρία για νέους και εντεινόμενους αγώνες. Ο αγώνας συνεχίζεται. Στην Αθήνα όλοι στην προσυγκέντρωση των ομοσπονδιών και των σωματείων τη Δευτέρα στις 11 Δεκέμβρη στην πλατεία Κάνιγγος στις 5.30 μ.μ.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί τους ΕΒΕ στον αγώνα(2000-12-15 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο του αγώνα οι ΕΒΕ(1998-09-23 00:00:00.0)
Οι ΕΒΕ στηρίζουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια(1998-09-18 00:00:00.0)
Αρχισαν οι εργασίες της 13ης Συνδιάσκεψης της ΔΗΚΕΒΕ(1998-05-31 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενίσχυση της "Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων"(1997-05-17 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενίσχυση της "Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων"(1997-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ