Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μαζί με τους εργάτες και η φτωχομεσαία αγροτιά

Ανακοίνωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τη σημασία της αυριανής πανελλαδικής απεργίας

Από κινητοποίηση στις αρχές του περασμένου Ιούνη
Από κινητοποίηση στις αρχές του περασμένου Ιούνη
Κάλεσμα μαζικής μαχητικής συμμετοχής στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις απευθύνει προς τη μικρομεσαία αγροτιά με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Την ίδια ώρα, μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της αυριανής πανεργατικής απεργίας, κρίσιμο στοιχείο της οποίας είναι η αποκάλυψη του αντεργατικού ρόλου και των μεθοδεύσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στο πλευρό της εργατικής τάξης στρατεύονται και γυναίκες, νέοι, μετανάστες, συνταξιούχοι των λαϊκών στρωμάτων και αυτοαπασχολούμενοι, αναδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη που υπηρετεί τα μονοπώλια δεν μπορεί να εξυπηρετεί και τα λαϊκά συμφέροντα. Σ' αυτό το πλαίσιο, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ έχει ως εξής:

«Καλούμε όλους τους αγρότες, σε μαζική μαχητική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό της νομοσχέδιο, που ξεθεμελιώνει και ισοπεδώνει δικαιώματα δεκαετιών σε βάρος όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Για τους αγρότες ήδη έχουν καθιερώσει τα 45 χρόνια δουλειάς για πλήρη σύνταξη, με το εξευτελιστικό επίδομα των 360 ευρώ. Εχουν εξισώσει τα όρια ηλικίας της αγρότισσας στα 65 χρόνια χωρίς προϋποθέσεις και έχουν αυξήσει τη συμμετοχή των αγροτών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σήμερα με το νέο νομοσχέδιο παίρνουν και άλλα νέα, πιο άγρια μέτρα κατά των αγροτών. Αυξάνουν την εισφορά του ασφαλισμένου (αγρότη) κατά 66,7% (από 1,5% στο 2,5%), μειώνοντας δραστικά την κρατική συμμετοχή στον κλάδο υγείας του ΟΓΑ.

Παραπέμπουν σε υπουργικές αποφάσεις ώστε αυθαίρετα, και όποτε θέλουν, να αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών για τις διάφορες κατηγορίες.

Εκβιάζουν για την εξόφληση των εισφορών στον ΟΓΑ, διαφορετικά δε θα παίρνουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, τις αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ, αλλά και δανειοδοτήσεις από τραπεζικά ιδρύματα.

Σήμερα το 35% των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ έχουν οφειλές για διάφορους λόγους και ο σημαντικότερος είναι γιατί οι μικρομεσαίοι φτωχοί αγρότες είναι καταχρεωμένοι. Το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά και αδυνατούν ακόμη και την εισφορά τους να πληρώσουν. Ωστόσο, καμιά αναφορά δε γίνεται για τα 2 δισ. ευρώ των κρατικών οφειλών προς τον ΟΓΑ, που είναι και η αιτία των προβλημάτων του.

Αυτή η πολιτική είναι εχθρική και καταδικάζει τους φτωχομεσαίους αγρότες σε κατάσταση εξαθλίωσης και μόνιμης φτώχειας, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την στηρίζουν.

Οι μικροί και φτωχομεσαίοι αγρότες της χώρας μας έχουμε μόνο μια επιλογή:

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να συντονίσουμε την πάλη μας με τους άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους απέναντι στη "μαύρη" συμμαχία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΝΤ, ΕΕ και το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που στηρίζουν και προσπαθούν να περάσουν.

Πανελλαδικός ξεσηκωμός και ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι η απάντησή μας».

Θυμίζουμε ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, μετά από απόφαση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποσπάσματα από την εισήγηση(2013-05-21 00:00:00.0)
Ενα δισ. η πρώτη λυπητερή(2012-11-07 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό υπόμνημα της ΕΟΑΣΚ(2012-02-25 00:00:00.0)
Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΥ(2011-12-31 00:00:00.0)
Πολύμορφα συνεχίζονται οι προετοιμασίες(2010-05-29 00:00:00.0)
Προκλητικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις(2003-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ