Πέμπτη 8 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενταση της αντικομμουνιστικής υστερίας

Παρέμβαση του Μπάμπη Αγγουράκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, ανέδειξε την κλιμάκωση των αντικομμουνιστικών μέτρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επεσήμανε:

«Σε μια περίοδο όπου όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ βαδίζουν στα χνάρια των πρωτοφανών αντεργατικών μέτρων στην Ελλάδα, κλιμακώνονται τα αντιδημοκρατικά, αντικομμουνιστικά μέτρα και προβοκάτσιες των κρατών και των οργάνων της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει από καιρό "στρώσει το έδαφος" για την αντικομμουνιστική εκστρατεία. Ενθάρρυνε την απαγόρευση δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων σε σειρά χωρών, την αποκατάσταση των φασιστών και δωσίλογων στις βαλτικές χώρες, στη Ρουμάνια, στην Ουγγαρία και αλλού.

Καταγγέλλουμε τη συκοφάντηση της θυσίας εκατομμυρίων κομμουνιστών και αντιφασιστών, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασισμό.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία, την ποινικοποίηση στην Ουγγαρία της άποψης που υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Καταγγέλλουμε την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων από την κυβέρνηση της Μολδαβίας που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα ανάλογα μέτρα στη Ρωσία.

Οι απειλές περί αντισυνταγματικότητας των απεργιών και των λαϊκών αγώνων που πληθαίνουν παντού δεν μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη, την πάλη για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Αυτή είναι η μόνη πραγματική στρατηγική διεξόδου από την κρίση.

Με σιγουριά και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε την πάλη, τις αγωνιστικές συσπειρώσεις και το συντονισμό δράσης των ταξικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ