Πέμπτη 8 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Η πολιτική της ΕΕ αυξάνει την ανεργία

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε χτες ο Γ. Τούσσας, σχετικά με την ανεργία, που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις στην ΕΕ, ιδιαίτερα στους νέους. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπου παίρνονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Συνολικά στα κράτη - μέλη της ΕΕ έφτασε στα 23.113.000 ανέργους, δηλαδή 1.801.000 περισσότεροι από το Μάη του 2009. Στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 10,2%, στην πραγματικότητα όμως υπερβαίνει το 15%, τσακίζει το 23% των νέων και πάνω από το 27% στις νέες κοπέλες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κραδαίνει το μνημόνιο που από κοινού συνυπέγραψε με την ΕΕ, το ΔΝΤ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου και προωθεί την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ΣΣΕ, αυξάνει τα όρια των ομαδικών απολύσεων, περικόπτει δραματικά τις αποζημιώσεις απόλυσης και τους μισθούς των νεοεισερχομένων νέων στην εργασία κατά 20%, επεκτείνει την παιδική εργασία, βαφτίζοντάς την μαθητεία, εντείνοντας την άγρια εκμετάλλευση των νέων.

Η βάρβαρη αυτή καπιταλιστική πολιτική χαρακτηρίζει την πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη της με οδυνηρές συνέπειες για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία.

Η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται από τη συκοφάντηση και την ποινικοποίηση των αγώνων του ταξικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας, με ένα και μοναδικό στόχο: Να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον εργαζόμενο λαό, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

Για τον εργαζόμενο λαό είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση και η κλιμάκωση του αγώνα του για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δημιουργήσει τους όρους για ένα πανευρωπαϊκό ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης, ρήξης με την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της, που θα ανοίξει το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ