Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
Θάνατος 21χρονης στη διάρκεια τοκετού

Εισαγγελική έρευνα και ένορκη διοικητική εξέταση διενεργείται στο μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» για το θάνατο 21χρονης (9 μηνών) εγκύου, που άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια του τοκετού την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της διοίκησης του νοσοκομείου, η έγκυος, που βρισκόταν στον ένατο μήνα κύησης, έφτασε στο νοσοκομείο με ήπιες συσπάσεις και της προτάθηκε εισαγωγή, την οποία αρνήθηκε. Στις 6.55 μ.μ. επανήλθε «με οξύ, συνεχές άλγος επιγαστρίου και βαριές αλλοιώσεις καρδιακών παλμών του εμβρύου». Επειγόντως μπήκε στην αίθουσα τοκετού, έγινε καισαρική, διαπιστώθηκε «εκτεταμένο κοιλιακό και οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα». Παρά τις προσπάθειες των χειρουργών να σταματήσουν την αιμορραγία, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο χειρουργείο, ενώ είχε γεννήσει ένα υγιέστατο βρέφος.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης καταγγέλλει ότι η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο το μεσημέρι με φρικτούς πόνους και αιμορραγία, εξετάστηκε απ' τους γιατρούς που δεν έδειξαν να ανησυχούν για την αιμορραγία και την έστειλαν ξανά στο σπίτι της, λέγοντάς της πως μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα θα επέστρεφε για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ