Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, σε εκδήλωση που έγινε στην Κομοτηνή.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες για τους πέντε νομούς της περιοχής θα είναι: Δράμας ο Γιάννης Στεφανίδης, Εβρου ο Ανέστης Βλισίδης, Καβάλας ο Χρήστος Ποτόλιας, Ξάνθης ο Δημήτρης Φωτιάδης και Ροδόπης ο Νίκος Βαργεμίδης.

Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Χρ. Τρέλλης σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών θα είναι ένα είδος σφυγμομέτρησης της διάθεσης των εργαζομένων να αντιπαλέψουν τα νέα μέτρα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Θα είναι ένα είδος σφυγμομέτρησης αν πιάνει στο λαό η τρομοκρατία, η μοιρολατρία, αν ο λαός έχει αποφασίσει να παραδοθεί στη μοίρα του. Και προέτρεψε το λαό να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση ώστε η ψήφος του να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, όπλο στην προσπάθειά του να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης.

Περιγράφοντας την κατάσταση που κυριαρχεί στην περιοχή, ανέφερε: Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας κατατάσσει την περιοχή στις πρώτες θέσεις σε ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού έκλεισαν («Λαναράς», «ΘΡΑΚΗ ΑΕ», «Κεραμοποιεία ΚΟΘΑΛΗ», «ΔΕΛΦΙΝΙ», «GROUPAS» κ.ά.) ή μεταφέρθηκαν στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Δημόσιες και συνεταιριστικές επιχειρήσεις (όπως Βιομηχανία Ζάχαρης Ξάνθης, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή ξεπουλήθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο (ΒΦΛ). Οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες) υπερχρεωμένοι οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, που έχει ως αποτέλεσμα την ένταση του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, τα ελλείμματα, τη διατροφική εξάρτηση, την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο της αγροτικής γης, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, του δασικού πλούτου. Τα προβλήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον «έλεγχο υγείας» της ΚΑΠ, το μητρώο αγροτών (διαχωρισμός σε κατά κύριο και μη επάγγελμα), την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, την προώθηση του κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού.

Ταυτόχρονα, αλλάζει τη χρήση της γης υψηλής παραγωγικότητας και αντί να παράγουν τρόφιμα για το λαό και ύλες για τη βιομηχανία και βιοτεχνία, θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας ή τον αγροτουρισμό για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων και των μεγαλοαγροτών.

Ο Χρ. Τρέλλης κάλεσε το λαό να σταθεί ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Να συμβάλει και με την ψήφο του και με τους αγώνες του, να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Οπως είπε, «απέναντι στα περιφερειακά και δημοτικά όργανα της κρατικής διοίκησης, αταλάντευτα θα παλεύουμε για τη λαϊκή συσπείρωση και θα διεκδικούμε σε όλα τα μέτωπα, στη βάση κοινών στόχων πάλης, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, της πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ