Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
«Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή»!

Δεν κουραζόμαστε, δεν απογοητευόμαστε, ξεκαθάρισαν οι διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα

Οτι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν δικαιώματα, κατακτήσεις και κυρίως όσα ακόμα τους αναλογούν από τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν, ξεκαθάρισαν χιλιάδες απεργοί που με τις σημαίες του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν την περασμένη Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στην Αθήνα, με το κεντρικό πανό να καλεί σε «συναγερμό» και «ξεσηκωμό» κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, «όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας» και την πλατεία Ομόνοιας να γεμίζει εργαζόμενους από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έφτασαν συντεταγμένα και δυναμικά από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, με συνθήματα όπως «κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή» και «τώρα με το ΠΑΜΕ, μέτωπο παντού για μια άλλη ανάπτυξη που θα 'ναι του λαού»!

«Ετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση»

«Η κυβέρνηση και οι εργοδότες υπολογίζουν ότι θα κουραστούμε. Οτι η αγανάκτηση και ο θυμός μας θα ξεθυμάνει. Οτι θα μας ζώσει η απογοήτευση και η απελπισία επειδή τα μέτρα παρά την αντίδρασή μας περνάνε. Ξέρουμε κι εμείς ότι υπάρχουν συνάδελφοι που τους βαραίνουν τα χρέη και τους συνθλίβουν οι υποχρεώσεις. Οτι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν απογοητευτεί, γιατί πίστευαν ότι με ορισμένες κινητοποιήσεις θα είχαμε ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα. Ξέρουμε επίσης ότι αρκετοί εργαζόμενοι έχουν πέσει θύματα της προπαγάνδας τους και θεωρούν τα μέτρα αναγκαία παρότι διαφωνούν. Κάποιοι ακόμα ότι είναι προσωρινά και πως "μπόρα είναι θα περάσει"», τόνισε η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και κεντρική ομιλήτρια στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

Οι απεργοί ανεβαίνουν τη Σταδίου
Οι απεργοί ανεβαίνουν τη Σταδίου
«Ομως μαζί μας δεν ξεμπέρδεψαν, ούτε και θα ξεμπερδέψουν», συνέχισε. Οπως σημείωσε θα «βρίσκουν μπροστά τους» τις ταξικές δυνάμεις, με νέες δυνάμεις καλύτερα οργανωμένες, πιο αποφασισμένες, ενάντια σε κάθε απόπειρα περικοπής δικαιωμάτων. «Ετοιμαζόμαστε για πολύ σκληρή και μακρόχρονη αναμέτρηση. Αποκτάμε όλο και περισσότερη συνείδηση ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις και δικαιώματα μόνο υπό την προϋπόθεση της ορμητικής ανόδου του κινήματός μας της οποίας βασικό στοιχείο θα είναι η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ΠΑΜΕ, η αμφισβήτηση της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης», ξεκαθάρισε. Επισήμανε ότι οι ταξικές δυνάμεις ετοιμάζονται για ακόμα πιο χυδαία αντι-ΠΑΜΕ επίθεση από αυτή που ήδη εξελίσσεται με προμετωπίδα την κυβέρνηση και τον ΛΑ.Ο.Σ., από τα αστικά ΜΜΕ αποχαύνωσης «τα οποία προσπαθούν να στρέψουν το ένα κομμάτι της τάξης μας ενάντια στο άλλο», δηλώνοντας ότι οι εργάτες θα απαντήσουν με όπλο τους την αλληλεγγύη. «Κάθε αγώνας οποιουδήποτε κλάδου στρέφεται ενάντια στους καπιταλιστές και την κυβέρνηση που επιχειρούν σε μόνιμη βάση να ρημάξουν τις ζωές μας και τις ζωές των επόμενων γενιών των εργαζομένων».

Και υπογράμμισε: «Είναι έτοιμοι για κάθε συκοφαντία, για κάθε προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ. Η ίδια η ιστορία της αστικής τάξης και στη χώρα μας και διεθνώς δείχνει ότι δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα. Η ίδια η αστική τάξη της Γερμανίας δε δίστασε να βάλει φωτιά και να κάψει το Ράιχσταγκ, τη βουλή της Γερμανίας, προκειμένου να αξιοποιήσουν την προβοκάτσια τους για να ενοχοποιήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα της Γερμανίας. Σε κάτι ανάλογο επιχείρησαν να εμπλέξουν και το ΠΑΜΕ και έσπασαν τα μούτρα τους στην περιφρούρησή μας. Εξαπολύουν αυτήν τη βρώμικη επίθεση εναντίον μας γιατί έχουν μόνο αντιλαϊκά μέτρα να προσφέρουν στο λαό, στους εργαζόμενους της χώρας μας. Είναι τρομοκρατημένοι από την άνοδο του εργατικού κινήματος, από τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, που υπάρχουν μέσα στους εργαζόμενους, από τις διεργασίες που γίνονται στις συνειδήσεις, από το κύρος που το ΠΑΜΕ έχει μέσα στους εργαζόμενους. Και επιδιώκουν να πολώσουν την κατάσταση. Να δημιουργήσουν τείχος ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που προβληματίζονται, που αγαναχτούν, που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ.».

Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που «μέχρι χτες μας έλεγαν ότι καθόλου δεν έπρεπε να ανησυχούμε αν στην κυβέρνηση ερχόταν είτε η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, συνεχίζουν την προδοτική τους στάση προσπαθώντας να διευκολύνουν την πολιτική τρόικας - κυβέρνησης να πέσει στα μαλακά. Θα μειώσουν λένε οι ίδιοι τους μισθούς σε συμφωνία με τον ΣΕΒ για τα επόμενα τρία χρόνια, για να μην αναγκαστεί να το κάνει με νόμο η κυβέρνηση και στα μάτια μας φαντάζει ακόμα πιο αντιλαϊκή».

«Οσο έχουν την εξουσία θα φτιάχνουν νόμους για να μας υποτάσσουν»

Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα αναγνωρίσουν το δίκιο μας και τη νομιμότητα των ενεργειών μας. Αλλωστε, ούτε και εμείς με όσους νόμους, μνημόνιο, ντιρεκτίβες και ευρωκατευθύνσεις και αν επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την κλεψιά του δικού μας ιδρώτα ποτέ δε θα συμβιβαστούμε με το δήθεν δικαίωμά τους να μας εκμεταλλεύονται. Οσο έχουν την εξουσία θα φτιάχνουν νόμους για να μας εκμεταλλεύονται και να μας υποτάσσουν. Γι' αυτό κι εμείς έχουμε βάλει πλώρη για τη δική μας εξουσία. Και με αυτήν την εξουσία, την οποία αργά ή γρήγορα θα την πάρουμε θα τους αφαιρέσουμε το εργαλείο που τους επιτρέπει να μας εκμεταλλεύονται, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που και αυτά με τη δική μας δουλειά έχουνε γίνει».

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο συνδικαλιστής Κ. Χ. Βακατετσαλάν, εκ μέρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ινδίας, λέγοντας πως «ο αγώνας σας δεν εκφράζει μόνο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Είναι κομμάτι του παγκόσμιου αγώνα», ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε ο Χαϊντάρ Ιμπραχήμ, ΓΓ της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών. Επίσης, παρευρέθηκαν: Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, ο Κλεάνθης Κλεάνθους, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ, αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και το Κίνημα Χριστιανικής Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ