Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνας με δύναμη και αντοχή

Η πορεία

MotionTeam

Η πορεία
Τη σημασία του αγώνα με διάρκεια, βάθος, κλιμάκωση και στόχο την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος ανέδειξαν χιλιάδες εργάτες που συναντήθηκαν και στην απεργιακή κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί, απεργιακές φρουρές στους χώρους δουλειάς έδειξαν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει όλη η εργατική τάξη: Αυτόν της ταξικής οργάνωσης και πάλης. Από τις 6.30 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, προχώρησαν σε αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε αποφασιστικά μεταξύ άλλων και στις πύλες των εργοστασίων «Αλλατίνη» και «ΣΙΔΕΝΟΡ». Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν μαζική εξόρμηση στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής στη Σίνδο και περιφρούρηση σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια στο χώρο των κατασκευών.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Δελής, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Θανάσης Καλλιγάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Τσάνταλη», μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ, ο Στέλιος Αραμπατζής, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ο Πολύβιος Παπαλάνης, από το εργοστάσιο «ΜΙΝΟΣ», η Τέρυ Μαλικούτση, από το εργοστάσιο της «Κατσέλης», η Νούλα Μαυροπούλου, από την «ΠΙΛΟΥΞ», και ο Δημήτρης Νικολαΐδης από την «ΑΜΑΣΑ». Μίλησαν γι' αυτό που συμβαίνει μέρα με τη μέρα, στους χώρους δουλειάς, όπου το ΠΑΜΕ κερδίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και γίνεται ο βασικός και αυθεντικός εκφραστής, καθοδηγητής και οργανωτής των αγώνων της εργατικής τάξης.

Προηγήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του ΙΚΑ

MotionTeam

Προηγήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του ΙΚΑ
Η μαχητική πορεία που ακολούθησε, κατέληξε έξω από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Αποφασιστικά και οι δασεργάτες

Από το πρωί και οι δασεργάτες της Θεσσαλονίκης είχαν πάρει τη θέση τους στο μέτωπο του αγώνα ενάντια στην πολιτική που διαλύει διακαιώματα και κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού και παραδίδει τον πλούτο του τόπου στο κεφάλαιο. Από νωρίς πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δασαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου έως τις 2 το μεσημέρι κατατίθενταν οι προσφορές των εργολάβων στη δημοπρασία για την εργολαβία καθαρισμού του δάσους του Σέιχ Σου. Οι δασεργάτες κατέθεσαν και αυτοί τη δική τους προσφορά μέσω των δασικών συνεταιρισμών Σταυρού και Ελασσόνας, όμως απορρίφθηκαν από τη δασάρχη, με το πρόσχημα ότι κατατέθηκαν εκπρόθεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ