Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κατάλοιπο του φαντάσματος

«το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα ένα κατάλοιπο από το παρελθόν (...) μια αναχρονιστική εμμονή στην ιστορία (...) δεν έχει να προσφέρει παρά τη σοβιετοποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας (...) αποτελεί σήμερα έναν παράγοντα αναχρονισμού (...) όχι (...) δεν αποτελεί έναν παράγοντα κοινωνικής προόδου» (ο Φ. Μαλλιγκούδης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

το ξόρκισμα

«κάθε κομμουνιστικό κόμμα είχε και μια μυστική στρατιωτική επιτροπή που θα προχωρούσε στην επαναστατική διαδικασία όταν η στιγμή θα κρινόταν πρόσφορη (...) ανάμεσα στις επαναστάσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο συγκαταλέγεται και η ένοπλη εξέγερση του ΚΚΕ (1946 - 1949) που τελικά ηττήθηκε από τους αντιπάλους της (..) σε ολόκληρη την Ευρώπη το ΚΚΕ είναι το σημαντικότερο αριθμητικά Κ.Κ. που επιμένει στις θεωρητικές αρχές του "μαρξισμού - λενινισμού" και ειδικότερα της μελλοντικής "σοσιαλιστικής επανάστασης" (...) κανένας σοβαρά σκεπτόμενος δεν πιστεύει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ προετοιμάζεται για την "σοσιαλιστική επανάσταση"» (ο Φ. Οικονομίδης, επίσης, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

η κραγμένη ...αντιγραφή

«αμάν πια με αυτά τα θλιβερά κατάλοιπα του σταλινισμού. Με τόσα προβλήματα έχει φορτώσει το ΚΚΕ την κοινωνία» (ο Σ. Κασιμάτης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

και γι' αυτό οι κομμουνιστές φταίνε;

«"όλοι τρώνε από το λίπος" αυτή η φράση αποτυπώνει την κατάσταση στην αγορά και ισχύει για μεγάλους και μικρούς επιχειρηματίες. Στην πλειονότητα των εταιρειών κάθε μεγέθους, τα έσοδα συρρικνώνονται και οι επιχειρήσεις επιβιώνουν χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα διαθέσιμα, ρευστοποιώντας διάφορα περιουσιακά στοιχεία και μειώνοντας συνεχώς το κόστος τους» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ