Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

TEXEΡΑΝΗ.-- «Πάγωσε» προς το παρόν, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε διεθνώς, η εκτέλεση διά λιθοβολισμού της 43χρονης Σακινέχ Μουχαμαντί Αστιάνι, μητέρας δύο παιδιών, που καταδικάστηκε το 2006 για μοιχεία. Οπως ανακοινώθηκε, η δικαστική καταδικαστική απόφαση «αναστέλλεται για ανθρωπιστικούς λόγους».

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Καταλονίας την Κυριακή διεκδικώντας μεγαλύτερη αυτονομία για την περιοχή και διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγορεύει την αναγνώριση καταλανικού έθνους.

ΜΟΣΧΑ.-- Συνολικά 8 άνθρωποι ηλικίας 15 - 29 ετών συνελήφθησαν χτες στη ρωσική δημοκρατία του Βορείου Καυκάσου, το Νταγκεστάν, γιατί, σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας στην κεντρική Ρωσία. Μεταξύ τους 6 γυναίκες, από τις οποίες οι 4 ήταν χήρες πρώην ενόπλων ισλαμιστών.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Μία γυναίκα δολοφονείται κάθε δύο ώρες στη Βραζιλία, σύμφωνα με την έκθεση «Χάρτης της Βίας 2010» της ΜΚΟ Instituto Sangari. Το 40% των γυναικών είναι μεταξύ 18 έως 30 ετών, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Γραμματεία των γυναικών η βία προς τις γυναίκες αυξήθηκε κατά 100% τη δεκαετία 1997-2007.

ΝΤΑΚΑ.-- Κατηγορίες εναντίον 824 ανθρώπων απήγγειλε χθες το δικαστήριο του Μπαγκλαντές, σχετικά με τις εκτελέσεις δεκάδων στρατιωτικών αξιωματούχων, κατά τη διάρκεια προσπάθειας πραξικοπηματικής στάσης, του 2009, ενάντια στην κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ντάκα.

ΠEKINO.-- Τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής οι πλημμύρες και οι καταρρακτώδεις βροχές, των τελευταίων ημερών στην κεντρική και νότια Κίνα, ενώ περισσότερα από 42.000 σπίτια καταστράφηκαν.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Εξακολουθεί η ένταση στο ινδικό Κασμίρ, μεταξύ αυτονομιστών και κεντρικής κυβέρνησης, παρά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης την Κυριακή. Μαγαζιά και επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά μέχρι και την Κυριακή, με την ένταση να κλιμακώνεται μετά και τους θανάτους 15 διαδηλωτών τον περασμένο μήνα από αστυνομικά πυρά, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων, ενάντια στο ινδικό κράτος.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ελεύθερος αφέθηκε χτες ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι, καθώς οι ελβετικές αρχές απέρριψαν το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ. Είχε συλληφθεί το Σεπτέμβρη του 2009 για την υπόθεση βιασμού μιας 13χρονης το 1977 και από το Δεκέμβρη βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ