Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Με δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους αντέδρασαν χτες οι δικαστές και οι εισαγγελείς της χώρας για τις προωθούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς. Στην Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρώην Σχολή Ευελπίδων με πρωτοβουλία των τεσσάρων ενώσεων, όπου ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χ. Αθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα υπαλληλοποίησης της δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερα επικριτικοί είναι οι δικαστές για την προωθούμενη ένταξή τους στο ΙΚΑ. Ο Χ. Αθανασίου, μιλώντας χτες στη συγκέντρωση των δικαστών, σημείωσε πως η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική, καθώς στο ΙΚΑ είναι ασφαλισμένοι όσοι έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι οι δικαστές. Ο πρόεδρος της ΕΔΕ ζήτησε την ύπαρξη ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού φορέα, ο οποίος θα καλύπτει τους άμεσους λειτουργούς του κράτους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι αποδοχές των δικαστών να περικόπτονται κατά 28% και των βουλευτών μόλις κατά 20%.

Επίσης, οι δικαστές ανέφεραν ότι υπάρχουν 139 κενές θέσεις δικαστικών λειτουργών και προκηρύχτηκε διαγωνισμός μόνο για την κάλυψη 50 θέσεων, ενώ ποσοστό 25% από τις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων είναι κενό. Στη συγκέντρωση των δικαστών έστειλε επιστολή συμπαράστασης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ