Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Πήραν τη σκυτάλη στη μετατροπή των ΣΣΕ σε κουρελόχαρτα

Αποθρασυμένοι από τις προχτεσινές εξελίξεις οι ακτοπλόοι προτείνουν «αυξήσεις» - ψίχουλα και περιμένουν κι ευγνωμοσύνη!

Δεν πέρασε ένα 24ωρο από την επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ και οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, παίρνοντας το «μήνυμα», στη χτεσινή νέα διαπραγματευτική συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΝΟ, απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα πληρώματα των ακτοπλοϊκών πλοίων τριετούς διάρκειας με ...«αυξήσεις» για το 2010 ποσοστό 0,5%, για το 2011 2% και 2,20% για το 2012! Σε δελτίο Τύπου της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), εμφανίζονται και κουβαρντάδες καθώς αναφέρουν ότι οι «αυξήσεις» τους είναι παραπάνω από αυτές που συμφώνησε η ΓΣΕΕ, «περισσότερο από οτιδήποτε θα δοθεί σε οποιονδήποτε άλλο Ελληνα εργαζόμενο»!

Την επιθετικότητά τους οι εφοπλιστές δεν την αντλούν μόνο από το μνημόνιο, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά την ενισχύουν οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΠΝΟ. Με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της Ενωσης Πλοιάρχων ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν στις αξιώσεις των εφοπλιστών, αν δεν αποκαλυπτόταν στη διάρκεια της συνάντησης, από την παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ότι η εισβολή του ΣΔΟΕ στην ΠΝΟ και στην Ενωση Θαλαμηπόλων εναρμονίζεται πλήρως με τις προσδοκίες των εφοπλιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απ. Βεντούρης δήλωνε πρόσφατα σε ναυτιλιακό έντυπο: «Η προσεπίκληση της ανεργίας βοηθάει τους "στεγνούς" συνδικαλιστές, οι οποίοι απολαμβάνουν τη ζωή στη στεριά με παχυλές απολαβές θαλάσσης. Μήπως θα έπρεπε κάποτε να υπάρξει "πόθεν έσχες" και για κάποιους από αυτούς;»!

Οι εκπρόσωποι των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στη συνάντηση, απαίτησαν να κατονομάσει ποιους εννοεί, ενώ σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν, χαρακτηρίζουν τον Απ. Βεντούρη «θλιβερό συκοφάντη, εκβιαστή με μαφιόζικες μεθόδους» και σημειώνουν: «Οι υπάλληλοί του, κυβέρνηση - ΣΔΟΕ, περιδιαβαίνουν και εκβιάζουν αυτούς ακριβώς που ελέγχουν οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση», ενώ τονίζουν ότι «με αυτό τον τρόπο οι εξαγορασμένοι συνδικαλιστές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού κάνουν διαπραγματεύσεις σε βάρος των ναυτεργατών»!

Σε αγωνιστική παρέμβαση καλούν ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» την Τρίτη

ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» υπογραμμίζουν: «Καμία εμπιστοσύνη στις χειραγωγημένες, από εφοπλιστές και κυβέρνηση, δυνάμεις του συμβιβασμού της πλειοψηφίας της ΠΝΟ». Καλούν ναυτεργάτες, μικρούς ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενους την Τρίτη 20 του μήνα στις 10 το πρωί στην ΠΕΜΕΝ, ώστε μαζικά να παρέμβουν στις διαπραγματεύσεις της ΠΝΟ με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), του οποίου «ο πρόεδρος είναι και εκπρόσωπος του κρουαζιερόπλοιου "ΖΕΝΙΤΗ"» και «κοινωνικός εταίρος της κυβέρνησης για την άρση του καμποτάζ». «Ολοι την Τρίτη στη συνάντηση, αναφέρουν τα σωματεία, να μας δείξουν πού στον Πειραιά ψωνίζουν οι τουρίστες του "ΖΕΝΙΤΗ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ