Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Στήριγμα στα μονοπώλια - πλήγμα για το λαό

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων

Σε ξεσηκωμό και αντεπίθεση τώρα, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., με το νομοσχέδιο για την Υγεία - Πρόνοια, καλεί, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Η ΣΕΑΑΝ τονίζει ότι μέσα από το νομοσχέδιο ενισχύεται ακόμη περισσότερο η εμπορευματοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας. Καλεί σε αγώνα για δημόσια νοσοκομεία στην υπηρεσία των εργατικών και λαϊκών αναγκών και όχι στην υπηρεσία των κερδών των πολυεθνικών, για να καταργηθούν οι πληρωμές των αναπήρων, των γονιών και κηδεμόνων των χρονίως πασχόντων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, στην Υγεία και Πρόνοια, για να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση και να πάψουν η Υγεία και η Πρόνοια να είναι εμπόρευμα. «Είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέxεται αποκλειστικά από το κράτος και να χρηματοδοτούνται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό», επισημαίνει η ΣΕΑΑΝ.

Η ΣΕΑΑΝ επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προωθείται η ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, επεκτείνεται η λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και σε άλλους τομείς, όπως στις διαγνωστικές εξετάσεις, σε επεμβατικές πράξεις κλπ. Ακόμα, μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, με «πελάτες» τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους, καταργείται στην ουσία η όποια κρατική χρηματοδότηση.

«Αυτό σημαίνει παραπέρα χτύπημα όλων των δικαιωμάτων των αναπήρων, των εργαζομένων, για να εξασφαλιστεί η αύξηση της κερδοφορίας των νοσοκομείων - επιχειρήσεων. Σημαίνει για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας ανάλογες με την αντοχή της τσέπης τους», τονίζει. Υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε ενιαίες ελάχιστες παροχές για όλους και σε νέα επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, ενώ γίνεται ένα ακόμη βήμα ώστε η ευθύνη για την Πρόνοια να περάσει από το κράτος στις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αποδέχεται το νομοσχέδιο, την πολιτική της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας», επισημαίνει.

«Δεν χωράει καμία αυταπάτη! Δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση χωρίς ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, χωρίς απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Πρόνοια», τονίζει η ΣΕΑΑΝ. Επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να γίνει υπόθεση του κάθε αναπήρου, των γονιών και κηδεμόνων των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων, των εργαζόμενων, κάθε σωματείου και Ομοσπονδίας, η απόκρουση των μέτρων που φέρνει το νομοσχέδιο, η πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για δωρεάν, σύγχρονες και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια της Υγείας, παραγωγής φαρμάκων και προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ