Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΑΓΡΟΤΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Σύσκεψη έκαναν μαζικοί φορείς στη Λάρισα

Η επιτακτική ανάγκη κοινής αγωνιστικής δράσης των εργατοϋπαλλήλων, με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, επισημάνθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΑΣΥ και τηςΠΑΣΕΒΕ.

Εισηγητής ήταν ο Γ. Μπλέκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, ο οποίος αφού τόνισε ότι ο κλάδος των κατασκευών έχει συρρικνωθεί και η καπιταλιστική κρίση όξυνε και θα οξύνει παραπέρα αυτή την κατάσταση, υπογράμμισε ότι η ανεργία, η εκμετάλλευση για τους οικοδόμους και όλους τους εργάτες θα διαιωνίζονται όσο διαιωνίζεται αυτό το σύστημα.

Και υπογράμμισε: «Είμαστε πεισμένοι ότι, είτε πρόκειται για εργαζόμενους, είτε για ΕΒΕ, είτε για αγρότες, δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης "ειδική πολιτική", "διαφορετική" αντιμετώπιση που θα δίνει απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, των εργασιακών σχέσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της συνεχούς αφαίμαξης του εισοδήματος. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στα μονοπώλια, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία και οικονομία μπορεί να οργανωθεί η αντίσταση, να αποσπώνται ορισμένες κατακτήσεις για την ανακούφιση από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε τελική ανάλυση, μόνο μέσα από την κοινή δράση εργαζομένων και ΕΒΕ στις κατασκευές, μπορεί να ενισχύεται η συσπείρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση της οικοδόμησης της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».

Εχουν συγκεκριμένες προτάσεις

Καταλήγοντας, ο Γ. Μπλέκος αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οσον αφορά στο Νομό Λάρισας τα άμεσα αιτήματα, μεταξύ των άλλων, είναι:

  • Να γίνουν έργα υποδομής για τη λαϊκή οικογένεια με δημόσιες επενδύσεις, κατοικίες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημόσια κτιριακά συγκροτήματα, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.
  • Να αποκτήσει το ΙΚΑ σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα σε όλο το νομό. Να σημειωθεί ότι τεράστια ποσά δαπανώνται για ενοικίαση κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΙΚΑ.
  • Να ολοκληρωθεί ο δακτύλιος της πόλης από ΔΕΥΑΛ έως Νέα Σμύρνη και η περιφερειακή οδός Τρικάλων για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της πόλης και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, πριν τον εσωτερικό δακτύλιο, στις εισόδους.
  • Να γίνει η σήραγγα Τεμπών του αυτοκινητόδρομου έως τη Λεπτοκαρυά, με δημόσιες επενδύσεις και όχι με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Επέκταση του σχεδίου πόλεως και ανάπλαση οικισμών.
  • Ορθολογική ανάπτυξη των παραλίων με σχέδια πόλεων και βιολογικοί καθαρισμοί.
  • Αντιπλημμυρικά έργα. Αντισεισμική θωράκιση των πόλεων. Να γίνουν τα έργα εκτροπής του Αχελώου και έργα άρδευσης και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ