Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Μια ανοιχτή πρόσκληση στους νέους και νέες που συναντήθηκαν και θα συναντηθούν με τους νέους κομμουνιστές στους αγώνες, που βιώνουν την ανασφάλεια και τις συνέπειες της κρίσης, που ψάχνουν διέξοδο, απευθύνει η ΚΝΕ. Τόπος συνάντησης θα είναι το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, στις 16 - 17 - 18 του Σεπτέμβρη, στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής».

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει καταφέρει με μοναδικό τρόπο να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας. Φέτος, στις σκηνές του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν - με βάση τις μέχρι τώρα συμμετοχές - οι παρακάτω καλλιτέχνες: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Δουνιάς, En Cardia, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Νατάσα Μποφίλιου, Γιάννης Ντουνιάς, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Χαλκιάς, Πολυφωνικό Τραγούδι (Χαονία, Lοt Curbeti, Rodino, Ηπειρώτικη Ζυγιά Θωμά Λώλη), Χάλκινα Κοζάνης.

Ηδη, έχει κυκλοφορήσει η σχετική αφίσα της με τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν. Οπως πάντα, το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο, χορό, το χώρο της Διεθνούπολης, περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων, κοινότητες μεταναστών, εργαστήρια, μουσικά αφιερώματα, παιδότοπο, κ.ά.

Μια βδομάδα νωρίτερα από τις εκδηλώσεις της Αθήνας, θα γίνει το Κεντρικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στις 9, 10 και 11 του Σεπτέμβρη, στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

-- «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εργατικές Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ στην προφεστιβαλική εκδήλωση που διοργανώνουν στη Λαμία, στο καφωδείον «Εν Αριστοτέλους» αύριο Τετάρτη στις 18.30.

-- Την Παρασκευή 23 του Ιούλη, στις 8 μ.μ. πραγματοποιείται εκδήλωση στους Μυτιληνιούς Σάμου. Θα περιλαμβάνει ομιλία εκ μέρους του ΝΣ της ΚΝΕ, αφιέρωμα στον ποιητή Ν. Καββαδία, συζήτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών και θα προβληθεί βίντεο με θέμα τα pc games.

-- Με θέμα «Ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις - αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» το ΝΣ Ζακύνθου της ΚΝΕ διοργανώνει την Κυριακή 25 του Ιούλη προφεστιβαλική εκδήλωση. Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΚΚΕ κατά των ναρκωτικών από στέλεχος του Κόμματος και θα ακολουθήσει τουρνουά ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε. Η εκδήλωση θα γίνει στο fiorentinos football center στα Ντουρέικα Γαϊτανίου στις 7.30 μ.μ. και θα συμμετάσχουν σωματεία εργαζομένων του ΕΚ Ζακύνθου, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του γηπέδου και ο γυμναστικός σύλλογος «Ολυμπιάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ