Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Δημοτικό σχολείο υπό έξωση

Χωρίς σχολική στέγη κινδυνεύουν να μείνουν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη οι 200 περίπου μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, ύστερα τη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου να εκδώσει απόφαση έξωσής του από το ακίνητο και να περιέλθει ο χώρος όπου στεγάζεται στα χέρια των ιδιοκτητών του. Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γονέων, που απαιτούν από τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση.

Την ευθύνη γι' αυτή την αρνητική εξέλιξη φέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι Τοπικές Αρχές. Παρά τις εκ του αντιθέτου υποσχέσεις τους, δεν προχώρησαν τις απαραίτητες διαδικασίες για την απαλλοτρίωση της έκτασης - έχει χαρακτηριστεί κοινωφελής χώρος από το 1988 με την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης - και δεν καταβλήθηκαν τα ενοίκια τριών ετών στον ιδιοκτήτη της. Προκλητικά, δε, η Νομαρχιακή Αρχή, που πριν λίγο καιρό είχε υποσχεθεί, για μια ακόμα φορά, ότι θα καταβάλει τα ενοίκια, τώρα επικαλείται «γραφειοκρατικά κωλύματα», ενώ η Δημοτική Αρχή ζητά από τον μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων Χαντζόπουλο, στον οποίο ανήκει η έκταση που στεγάζεται το σχολείο, «να δείξει όσο δυνατόν γίνεται μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία»....

Ανάλογη δικαστική απόφαση είχε παρθεί και το 2006, η οποία και δεν υλοποιήθηκε ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των γονέων, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι κάθε καλοκαίρι φοβούνται και ανησυχούν για το αν θα έχουν τα παιδιά τους σχολική στέγη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι πέρυσι το καλοκαίρι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Τρικάλων - στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - αποφάσισε να κινηθούν οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση μόνο της μισής έκτασης που στεγάζεται το 6ο Δημοτικό, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να χωριστεί το σχολείο στα δύο από τείχος που έβαλε ο ιδιοκτήτης.

Την απόφαση είχε καταψηφίσει η παράταξη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει πολλές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος, καταγγέλλοντας τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δε διεκδίκησαν τα χρήματα που απαιτούνται από το κράτος, αναδεικνύοντας, γενικότερα, τις αιτίες των προβλημάτων της δημόσιας παιδείας, που και με τη μεταφορά της στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση οδηγήθηκε σε περαιτέρω υποβάθμιση και καλώντας τους γονείς και το λαό των Τρικάλων σε αγωνιστική διεκδίκηση επίλυσης του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ