Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Επίσκεψη Γκέιτς ενόψει νέων στρατιωτικών γυμνασίων

ΣΕΟΥΛ.--

Τετραήμερη επίσκεψη στη Σεούλ πραγματοποιεί από χτες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, ενώ η ευρύτερη περιοχή διέρχεται νέα φάση αναμόχλευσης των εντάσεων ενόψει νέων στρατιωτικών γυμνασίων που έχουν προγραμματίσει από κοινού για τις επόμενες μέρες ΗΠΑ και Ν. Κορέα.

Ο Γκέιτς θα συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Τάε Γιανγκ, σήμερα, συζητώντας μεταξύ άλλων εάν και πώς θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι περιφερειακές συνομιλίες για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος. Λίγο μετά θα μεταβεί στην περιοχή και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία μαζί με τον Γκέιτς θα συναντήσουν τους Νοτιοκορεάτες ομολόγους τους αύριο, Τετάρτη, για «ευρύτερα» θέματα «ασφαλείας» με στόχο να στείλουν στην Πιονγιάνγκ «σαφές αποτρεπτικό μήνυμα μελλοντικών επιθέσεων». Αύριο, πάντως, θα κατακλύσουν το λιμάνι του Μπουσάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Ουάσιγκτον» και δεκάδες καταδιωκτικά που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις με τους Νοτιοκορεάτες στην Κίτρινη Θάλασσα και στη Θάλασσα της Ιαπωνίας...

Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο θα απασχολήσει και τις εργασίες της περιφερειακής διάσκεψης του ΑSΕΑΝ (Σύνδεσμος Χωρών ΝΑ Ασίας), που ξεκίνησε χτες στο Ανόι με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών από χώρες - μέλη του οργανισμού. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και θέματα όπως ο στόχος του οργανισμού για τη δημιουργία οικονομικής κοινότητας με πρότυπο αυτή της ΕΕ ως το 2015 καθώς και οι σχέσεις του οργανισμού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ