Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΥΠΟ - ΧΑΡΤΙ
Κινητοποίηση σήμερα για την κλαδική σύμβαση

Ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία γίνεται η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη σημερινή συγκέντρωση, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ, με αίτημα διεκδίκησης και πάλης την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι νέες επικίνδυνες εξελίξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία σχεδιάζει νομοθετική παρέμβαση για κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας ή ακόμα και των ΣΣΕ που δίνουν αυξήσεις πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια του μνημονίου, δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο στους εργάτες, παρά μόνο τη μαζική, δυναμική συστράτευσή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα για να επιβάλουν τα δικά τους δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής του κλάδου στη σημερινή κινητοποίηση, αλλά και στην κλιμάκωση του αγώνα.

Στην ίδια λογική, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) απευθύνει σε όλους τους λογιστές και τις λογίστριες κάλεσμα συσπείρωσης στα σωματεία, «μαζί με το ΠΑΜΕ και μέσα από εκεί να δώσουμε κοινό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που επιδιώκει να μας τα πάρει όλα, για να υπογράψουμε ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της ΠΟΛ που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες». Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, με τον αγώνα και την πάλη μας, τους γυρνάμε την πλάτη. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ