Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Οι «μεγαλογιατροί» και ο πλουτισμός

Διάφοροι «μεγαλογιατροί» των νοσοκομείων πατούν με το χειρότερο τρόπο πάνω στον πόνο και την ανάγκη των ασθενών και κάνουν χρυσές δουλειές. Είτε με τα χοντρά «φακελάκια», είτε μέσα από τα ιδιωτικά ιατρεία που πολλοί απ' αυτούς έχουν ταυτόχρονα με τη δουλειά στα δημόσια νοσοκομεία (δεν τους φτάνουν φαίνεται οι μεγάλοι μισθοί τους), έκαναν περιουσίες στις πλάτες των εργατών και του λαού. Αυτή την «μπίζνα» σήμερα όχι μόνο επιχειρούν να διατηρήσουν «ως κόρη οφθαλμού», αλλά και να την ενισχύσουν, για να πλουτίσουν περισσότερο.

Συγκεκριμένα, με ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Υγείας, «αλλά και τους πολίτες» - όπως αναφέρουν ξεδιάντροπα - την οποία υπογράφουν 64 γιατροί - ανάμεσά τους καθηγητές Πανεπιστημίου και διευθυντές του ΕΣΥ - απαιτούν ευθέως την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο ΕΣΥ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, μεταξύ άλλων, «(...) η σχέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης δεν μπορεί να αποτελεί πλέον τη μόνη σχέση εργασίας στο σύστημα Υγείας... οι σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ να γίνουν πλήρους αλλά μη αποκλειστικής απασχόλησης». Δεν τους φτάνουν, λοιπόν, τα μέχρι σήμερα παχυλά εισοδήματά τους. Θέλουν κι άλλα. Αλλωστε κοινωνικοταξικά προσεγγίζουν τους αστούς. Κι ύστερα μπορεί να βγάζουν λόγους περί λειτουργήματος στους φοιτητές τους...

Αυτό όμως που πρέπει να είναι καθαρό για την εργατική τάξη, συνολικά για το λαό της χώρας, είναι ότι η Υγεία και η Πρόνοια τούς εξασφαλίζεται πραγματικά μόνο μέσα από ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους και με εργαζόμενους σε αυτό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και σε ένα τέτοιο σύστημα Υγείας, οι γιατροί πρέπει να έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε νοσοκομεία που θα φροντίζουν την καλή υγεία των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και όχι την τσέπη κάποιων μεγαλοκαρχαριών και πολυεθνικών.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ