Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψυχωμένη απάντηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Από την «Καθημερινή» της Τετάρτης, αναδημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή αναγνώστη προς την εφημερίδα:

«Κύριε διευθυντά,

Θα ήθελα μέσω της εφημερίδας να απευθυνθώ στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Τον είδα στη Βουλή να απευθύνεται στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, αγαπητό μου πατριώτη κ. Σκυλλάκο, και με σοβαρό ύφος να λέει πως θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα ο νόμος που θα απαγορεύει τα "κουπόνια"!

Μα, σοβαρολογεί; Ας σκεφθεί λίγο πιο ώριμα!

Ποιον, αλήθεια, θα τιμωρήσει, αυτόν που θα διακινεί τα κουπόνια ή εμάς που θα τα αγοράζουμε; Γιατί αν τιμωρήσει αυτούς που τα διακινούν, αυτοί δε φοβούνται! Κανονικά πρέπει να τιμωρήσει εμάς και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, που είτε ψηφίζουμε, είτε όχι το ΚΚΕ. Και ας μην ξεχνάει πως πάρα πολλοί, ακόμη και ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, μαθήτευσαν πολιτικά στο ΚΚΕ.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω μια ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν.

Οταν πριν από μερικά χρόνια μια πλημμύρα προκάλεσε στον Περισσό (γραφεία και αρχείο ΚΚΕ) μια μεγάλη ζημιά, εξέχοντες οικονομικοί παράγοντες βοήθησαν για την αποκατάστασή της. Ο αξέχαστος, αείμνηστος φίλος μου Λευτέρης Μουζάκης έδωσε τότε ένα εκατομμύριο δραχμές και με ρώτησε: "Τι θα δώσεις εσύ Κώστα;".

Εγώ τότε έβγαλα και του έδειξα ένα κουπόνι 500 δρχ.

Καλώ, λοιπόν, τον κ. Ραγκούση να μην κάνει καμιά βλακεία και προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση.

Αν παρ' όλα αυτά, από στείρο πείσμα προχωρήσει, τότε ας τιμωρήσει εμάς που θα παίρνουμε τα κουπόνια. Και τον βεβαιώνω πως κανένας από εμάς δε θα τα βάλει στα έξοδα, ώστε να γλιτώσει την Εφορία!

Κώστας Καλυβιώτης - Εμπορος, 90 ετών (μη συνταξιούχος) / Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ