Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
Συντάσσεται η λίστα με τους μάρτυρες

Την κλήση στην Προανακριτική της Βουλής για το Βατοπέδιο των Ε. Βενιζέλου, Μ. Λιάπη, Αντ. Σαμαρά και Π. Γερουλάνου - όλοι τους πρώην και νυν υπουργοί Πολιτισμού - ζητάει ο Γ. Βουλγαράκης, απαντώντας στην προτροπή της Επιτροπής να ορίσει ο ίδιος μάρτυρες για την υπόθεση. Τα παραπάνω πρόσωπα σχετίζονται με τον αρχαιολογικό νόμο, για την παράβαση του οποίου κατηγορείται ο τότε υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης, την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής.

Ο Γ. Βουλγαράκης προτείνει, επίσης, να κληθούν ένας καθηγητής του Αστικού Δικαίου, ο Ι. Καρακώστας, και δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι Π. Μεϊδάνης και Γ. Κολιοκώστας, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για την υφιστάμενη αρχαιολογική νομοθεσία. Ο Γ. Βουλγαράκης παραπέμφθηκε στην Προανακριτική της Βουλής για παράβαση καθήκοντος, στη βάση του πορίσματος που κατέθεσε στην Ολομέλεια η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική για το Βατοπέδιο. Η παραπομπή έγινε με 167 ψήφους υπέρ, 91 κατά, 17 «παρών», 1 λευκή και 6 άκυρες.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο «Ζήμενς», νέα προθεσμία ζήτησε και πήρε για τις 20 Αυγούστου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (450.000 μάρκα). Ο Τ. Μαντέλης παρουσιάστηκε χτες στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Μ. Νικολακέα και ως αιτία για καινούρια προθεσμία προέβαλε την ογκώδη δικογραφία.

Στο μεταξύ, διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για παραποιημένα στοιχεία της Ελλάδας προς την Γιούροστατ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ