Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στον Τύρναβο

Ο Βαγγέλης Μπούτας
Ο Βαγγέλης Μπούτας
Την ανάγκη το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών ν' αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για την καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης, υπογράμμισε από τον Τύρναβο, όπου μίλησε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - τόνισε - θα αποτελέσει ένα ισχυρό εμπόδιο στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν.

Για την κατάσταση που βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο και χειροτερεύει, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο το ξεκλήρισμά της και το πέρασμα της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών. Τα προϊόντα είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, είτε παραμένουν απούλητα, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αμπελοκαλλιέργεια, που είναι βασική στην επαρχία Τυρνάβου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μείνουν, φέτος, τα σταφύλια στα κούτσουρα, όταν η κατανάλωση παρουσιάσει μεγάλη πτώση, η φετινή παραγωγή, όπως φαίνεται, θα είναι μεγάλη, ενώ υπάρχουν στις δεξαμενές μεγάλα αποθέματα από πέρσι.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ιδιαίτερα τραγικές θα είναι οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, όπου είναι υποθηκευμένα, στην πλειοψηφία τους, τα χωράφια των μικρομεσαίων αγροτών, γι' αυτό πρέπει να οργανώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους με τους άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, να μην επιτρέψουν να περάσουν αυτά τα σχέδια, διεκδικώντας κρατική Αγροτική Τράπεζα, όπως και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, συνέχιση της λειτουργίας των αγροτικών μεταποιητικών μονάδων με ουσιαστική βοήθεια από την ΑΤΕ.

Και, βεβαίως, να παλέψουν για μια άλλη ανάπτυξη για την αγροτική οικονομία στον τόπο που θα αξιοποιεί, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας - Λαϊκής Οικονομίας, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών, τις κοινωνικοποιημένες μονάδες και βιομηχανίες στον αγροτικό τομέα, με κεντρικό σχεδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ