Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Τραγικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς

MotionTeam

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δυο σοβαρά, σε σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό εταιρείας ζωοτροφών, που έγινε χθες στις 9.30 το πρωί στο 45ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Νεκροί είναι ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου, ο οδηγός του φορτηγού 61 χρόνων και ο 54χρονος ιερέας που ήταν και ο συνοδός των επιβατών του λεωφορείου.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 41 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι από την Καστανούσα Σερρών. Συμμετείχαν σε εκδρομή που είχε διοργανώσει ο ιερέας της τοπικής εκκλησίας, με σκοπό να επισκεφθούν μοναστήρια στην περιοχή της Πιερίας.

Στους τραυματίες, ανάμεσά τους και 8 παιδιά, παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς της μονάδας του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, έξω από το οποίο έγινε το ατύχημα.

Στη συνέχεια, οι 8 ανήλικοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, οι 25 στο νοσοκομείο Βέροιας και 1 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το φορτηγό ξέφυγε από την πορεία του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το λεωφορείο. Για τα αίτια της σύγκρουσης, διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα στο Πλατύ Ημαθίας. Οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν το ατύχημα στην ολισθηρότητα του δρόμου, εξαιτίας της βροχόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το φορτηγό ήταν ηλικίας 40 ετών και δεν έχει γνωστοποιηθεί αν είχε μηχανικά ή άλλα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ