Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη δίνη της πυρκαγιάς πάλι η Εύβοια

Μετά την πυρκαγιά στην περιοχή Λάτα Αλιβερίου, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 10.15 χθες το πρωί και αφού είχε κάψει περίπου 2.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα και θάμνους, άλλη μία μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 χθες το μεσημέρι, αυτή τη φορά στον οικισμό Λάλα Καρύστου στην Εύβοια. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης ακόμα και 7 μποφόρ.

Η πυρκαγιά στο διάβα της έκαψε ελαιόδεντρα και θαμνοειδή, ενώ κινδύνεψαν, χωρίς να πάθουν τίποτα, σπίτια του οικισμού. Αργά το απόγευμα, οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Νικάσι του Δημοτικού Διαμερίσματος Γραβιάς, αλλά ακόμα και στην είσοδο της Καρύστου. Παρά την εξασθένηση των ανέμων, που διευκόλυνε την ενίσχυση των εναερίων μέσων (με τέσσερα καναντέρ), η φωτιά παρέμενε σε χαράδρα πάνω από την πόλη της Καρύστου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά είχε φτάσει στην περιοχή Μεκανίδα προκαλώντας κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από την Αθήνα. Πάντως και χθες δεν έλειψαν οι καταγγελίες για καθυστέρηση συμμετοχής των εναέριων μέσων στο έργο της κατάσβεσης, ειδικά στις αρχές. Αξιωματικοί του Σώματος έλεγαν πως ήταν δύσκολο για τα καναντέρ να συμμετέχουν από την αρχή, καθώς οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί. Από την άλλη, παρά το περσινό πάθημα, όπου για τρεις μέρες καιγόταν η περιοχή και οι καμένες εκτάσεις έφτασαν τα 90.000 στρέμματα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ελλιπείς. Χαρακτηριστικό είναι - όπως και στην περίπτωση της Σάμου - ότι τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων αποτελούνται από δύο άτομα αντί για τρία, όπως ορίζεται.

Παράλληλα με την πυρκαγιά στην Κάρυστο, φωτιές εκδηλώθηκαν στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς και στο Δερβένι Αρκαδίας. Η πρώτη ξέσπασε στις 12.00 το μεσημέρι σε δασική έκταση και τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 12.25 μ.μ. και ελέγχθηκε στις 4.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ