Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Ο αγώνας τους έφερε αποτέλεσμα

Κάτω από τον δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα που δίνουν οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Συνδικάτο, χτες η ναυπηγική επιχείρηση «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» αναγκάστηκε να υπογράψει το κείμενο της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το οποίο προβλέπει αυξήσεις 5% στο μεροκάματο.

Οι μεταλλεργάτες της επιχείρησης, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, από τις 12 Ιούλη είχαν ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Η «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, απαιτώντας να χαρακτηριστεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική, αίτηση η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι μετά την αδιαλλαξία που επέδειξε η εργοδοτική Ενωση για την υπογραφή της Τοπικής ΣΣΕ, ο αγώνας των μεταλλεργατών έχει περάσει στη φάση της υπογραφής του κειμένου της ΤΣΣΕ ξεχωριστά σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις που αυτή την περίοδο έχουν δουλειά. Με την υπογραφή της «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» έχει πλέον υπογράψει το σύνολο των επιχειρήσεων αυτών. Τώρα ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπογράψει και η εργοδοτική Ενωση για να ισχύσει η Σύμβαση συνολικά για τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ