Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»
Καλεί σε θέση μάχης τους εργαζόμενους

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να πάρουν την υπόθεση του ναυπηγείου και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων στα χέρια τους, κόντρα στην άγρια αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική που το σπρώχνει στο παραπέρα ξεπούλημα και τη διάλυση και να απαιτήσουν τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, απεύθυνε χτες η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ) με εξόρμηση στους χώρους δουλειάς.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους και μοιράζοντας την ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι της ΕΕΝΣ τους έθεσαν απέναντι στις ευθύνες τους. «Η κατάσταση - σημειώνεται στην ανακοίνωση - στα Ναυπηγεία χειροτερεύει. Οι 160 συνάδελφοί μας των τρένων παραμένουν 15 μήνες απλήρωτοι και εμπαίζονται άγρια». Πρόκειται για τους 160 εργαζόμενους του τμήματος τροχαίου υλικού, το οποίο η γερμανική πολυεθνική «Thyssen Krupp», στο πλαίσιο των σχεδιασμών της για τη διάλυση του ναυπηγείου, το μετέτρεψε σε άλλη εταιρεία που τώρα είναι στη διαδικασία πτώχευσης.

«Οι εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων και του Ναυπηγείου - συνεχίζει η ανακοίνωση - τρέχουν, το "παζάρι" συνεχίζεται ασταμάτητα και αν το δώσουν στους Αραβες (δηλαδή την εταιρεία "Abu Dhabi Mar" η οποία έχει συνάψει συμφωνία με την "Thyssen" για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του ναυπηγείου) ή αν αφήσουν και για τους Κινέζους κάτι, για μας ο κίνδυνος για τα δικαιώματά μας είναι μεγάλος».

Οσον αφορά την πλειοψηφία του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», η παράταξη τονίζει ότι η μόνη «δράση» της είναι οι αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και επιστολές. Η στάση της, όπως επισημαίνει, εμποδίζει την οργάνωση των αγώνων και «βοηθάει την εργοδοσία και την κυβέρνηση να περάσουν τα σχέδιά τους».

«Η μόνη λύση, υπογραμμίζει η ΕΕΝΣ, είναι η επιστροφή του Ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο με όλους τους εργαζόμενους και των τρένων με όλα τους τα δικαιώματα, χωρίς τεμαχισμό του με προοπτική το Δημόσιο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ