Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΑΣ

Από την τελευταία κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΕΑΣ, στο υπουργείο Οικονομίας
Από την τελευταία κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΕΑΣ, στο υπουργείο Οικονομίας
Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), σημειώνει με σχετική ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου.

«Τα ΕΑΣ», τονίζεται στην ανακοίνωση, «είναι τομέας στρατηγικής σημασίας για την άμυνα της χώρας (μιας χώρας βέβαια ανεξάρτητης που ο λαός της θα κάνει κουμάντο και θα υπερασπίζεται τα σύνορά της και όχι οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί) και έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού. Αυτό μπορεί να γίνει με την ανάθεση των συμβάσεων στα ΕΑΣ και όχι στους Αμερικάνους και Γερμανούς. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν οποιαδήποτε πρόταση που θα έχει σκοπό το μπάσιμο των ιδιωτών στην εταιρεία».

Και σε άλλο σημείο, τονίζει: «Τα ΕΑΣ δεν πρέπει να γίνουν παραμάγαζο των πολυεθνικών με το να ενταχθούν στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί όλο το λαό της Λαυρεωτικής να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους των ΕΑΣ και να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του».

Στο μεταξύ, σε χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αναφέρεται ότι εγκρίθηκε ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ για τα ΕΑΣ, που θα διατεθεί - όπως αναφέρει - για την πληρωμή των εργαζομένων και την εξόφληση των απαραίτητων υποχρεώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ