Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οχι» στον έλεγχο προσωπικών δεδομένων από εταιρείες

Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΚΚΕ, στην προώθηση της κοινοτικής οδηγίας σύμφωνα με την οποία, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μπορούν να διατηρούν βάσεις προσωπικών δεδομένων όταν πρόκειται να εξιχνιαστούν σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, έγινε χθες στην Βουλή, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Τοποθετούμενος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε ότι «το θέμα της καταγραφής και διατήρησης επικοινωνιών από τις εταιρείες είναι ένα θέμα τεράστιο, σοβαρότατο και με απρόβλεπτες συνέπειες». Κι αυτό γιατί «η διατήρηση των στοιχείων σε συνδυασμό με το νόμο για την τρομοκρατία δημιουργεί τεράστια προβλήματα». Ενδεικτικά ανέφερε ότι «τα στοιχεία αυτά μπορεί να πλαστογραφούνται και μπορεί να είναι "πειραγμένα" με τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν οι εταιρείες» ενώ «το ότι λέει (σ.σ. η οδηγία) πως δεν θα διατηρηθεί το περιεχόμενο της επικοινωνίας, είναι κοροϊδία». Ως παράδειγμα ανέφερε το ότι «στις ΗΠΑ 870.000 άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων. Φανταστείτε τι εκβιασμοί μπορούν να γίνουν».

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, υποστήριξε ότι «τα μόνα δεδομένα που πρέπει να διατηρηθούν είναι τα δεδομένα κίνησης και θέσης του χρήστη. Απαγορεύεται αυστηρά η διατήρηση ουσιαστικού δεδομένου, δηλαδή του περιεχομένου της οποιασδήποτε επικοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ