Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Μουσική
Μουσικά αφιερώματα
  • Το «Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο, 1ο μέρος» ερμηνεύει η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, σήμερα (8.30μμ), στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από το θάνατο του Μπαχ.
  • Στον ίδιο χώρο, αύριο (8.30μμ), το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Ιάκωβο Κονιτόπουλο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με «Μουσικές του κόσμου» (καλλιτεχνική διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου). Θα ερμηνεύσει έργα Ραβέλ, Σένμπεργκ, Αλεξιάδη, Παρασκευά κ.ά.
  • Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο ολοκληρώνει το αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Σισιλιάνο, με συναυλία του, αύριο (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Συμμετέχει η πιανίστα Μαρία Αστεριάδου.
  • Την Παρασκευή, στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί γκαλά ρωσικής όπερας, με τη συμμετοχή της σοπράνο Γκαλίνα Γκορτσακόβα, του τενόρου Γιεβγκένι Ακίμοφ και του βαρύτονου Βασίλι Γκερέλο. Τους πλαισιώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό.
  • Στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλου», την Παρασκευή και την Κυριακή διοργανώνεται αφιέρωμα στον Γ. Σεφέρη, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Στην πρώτη συναυλία θ' ακουστούν τραγούδια των Κουνάδη, Πήττα, Μαραγκόπουλου, Κουρουπού, Κούκου και Λαπιδάκη από τους Αγγελική Καθαρίου (μέτζο σοπράνο), Βίκυ Στυλιανού (πιάνο), Δώρο Δημοσθένους, Μαρίτα Παπαρίζου, Κωστή Ρασιδάκη, Γιάννη Φίνα, Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη (τραγούδι) και Νέλλη Σεμιτέκολο (πιάνο). Στην κυριακάτικη συναυλία οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Εφη Θεοδώρου, Βασίλης Γισδάκης θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματά τους από τους Θεοδωράκη, Μούτση, Ανδριόπουλο και Πλάτανο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ