Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία σε ταινίες για παιδιά

Από τη βραβευμένη ταινία «Νο στρες»
Από τη βραβευμένη ταινία «Νο στρες»
Με την τελετή λήξης, έπεσε το Σάββατο η αυλαία του «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η θέσπιση ενός προγράμματος επιδότησης ταινιών για παιδιά με τίτλο «Ζιζάνιο». Αυτός είναι και ο τίτλος της εφημερίδας του Φεστιβάλ, η οποία, όπως αναφέρθηκε, «θα συνεχίσει να βγαίνει κάθε μήνα με την ίδια μορφή και θα συνεχίσει να συντάσσεται από τα παιδιά». Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν 10.000 περίπου παιδιά, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν και η αποδοχή του κοινού στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή Παιδιών είναι: «Μόνο τα σύννεφα κινούν τα Αστέρια» (Νορβηγία, Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους). «Νο στρες» (Βέλγιο, Καλύτερη ταινία μικρού μήκους).

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή απένειμε τα εξής βραβεία: «Μητρική αγάπη» (Ιράν, Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους, Καλύτερη παιδική ερμηνεία). «Χόμπι εντ γκοντ» (ΗΠΑ, Καλύτερη ταινία μικρού μήκους). «Αν όχι εμείς, τότε ποιος;» (Ρωσία, Βραβείο σκηνοθεσίας, Καλύτερη παιδική ερμηνεία). «Τζατζίκι, η μαμά και ο αστυνομικός» (Σουηδία, Βραβείο σεναρίου). «Το φως που σβήνει» (Ελλάδα, Βραβείο μουσικής ταινίας). Μνεία δόθηκε στις ταινίες: «Στα πέρατα της γης», Γαλλία), «Διακοπές για ορφανά» (Λευκορωσία), «Ο κόσμος της Σοφίας», «Μόνο τα σύννεφα κινούν τα αστέρια», «Τα πουλιά που δεν πετούν», «Το κορίτσι με τα λευκά παπούτσια», «Γρατζουνιές στο τραπέζι».

Σημειώνουμε ότι ταινίες του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας θα προβληθούν από τις 15 έως τις21/12 στον αθηναϊκό κινηματογράφο «Φιλίπ». Οι προβολές γίνονται με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ