Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρατσιστικός ξυλοδαρμός ηθοποιού

«Σάββατο βράδυ, ώρα 20.00. Σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Ενας ηθοποιός περιμένοντας το μετρό για να πάει στο θέατρο, υπέστη ξυλοδαρμό μέσα στο σταθμό από αξιωματικό της Ασφάλειας, χωρίς κανένα λόγο». Ετσι αρχίζει καταγγελία που στάλθηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τον ηθοποιό Λαέρτη Βασιλείου, απόφοιτο της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που ζει από το 1992 στην Αθήνα, μέλος του ΣΕΗ από το 1998, γνωστός από εννέα ταινίες, ο οποίος αυτή την περίοδο παίζει στο θέατρο «Εντροπία» («Ο Φάουστ είναι νεκρός») και κάνει πρόβες για το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου «Αγγέλα», το οποίο θα παρουσιαστεί από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου. Ποιο είναι το... ασυγχώρητο «έγκλημα» του ηθοποιού; Είναι -ελληνικής καταγωγής - Αλβανός υπήκοος! Ιδού πώς αντιμετωπίστηκε από τους «προστάτες» της «εκσυγχρονιστικά δημοκρατικής» ελληνικής δημόσιας τάξης:

Περιμένοντας το τρένο, άνδρες της ειδικής φρουράς τον οδήγησαν «απόμερα για να γίνει η συνηθισμένη πια για τη ζωή του εξακρίβωση στοιχείων. Παρόλο που έδειξε την ταυτότητά του, οι φρουροί τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Οταν εκείνος απλά ζήτησε να ενημερώσει το θέατρο για την καθυστέρησή του, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν, παρόλο που είδαν και την ατέλεια του ΣΕΗ». Ιδού και η συνέχεια της «πατριωτικής» συμπεριφοράς των αστυνομικών, όπως αναφέρει η καταγγελία:

«Ο καθ' όλα νόμιμος ηθοποιός οδηγήθηκε σε κάποιον κλειστό για το κοινό διάδρομο (παραπλεύρως του γραφείου ασφαλείας του μετρό), όπου τον κλότσησε στη μέση ένας αξιωματικός της Ασφάλειας (με πολιτικά)». Οταν εκείνος παρακάλεσε να μην τον χτυπήσουν άλλο γιατί έχει κάνει εγχείρηση κοίλης δίσκου στη μέση, ο αξιωματικός του έδωσε μια μπουνιά και δικαιολόγησε τη βία του, λέγοντας "Αφού σας έδερνε ο Αλία, τι πειράζει που σε δέρνουμε κι εμείς"»!!!

Αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού του ηθοποιού, όπως γνωμάτευσε την άλλη ημέρα γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου είναι «κάκωση του αριστερού γλουτού».

Σε χτεσινή επικοινωνία μας ο Λ. Βασιλείου μας είπε ότι φίλοι του, επειδή ο ίδιος είχε παράσταση, πήγαν στο σταθμό του Συντάγματος και βρήκαν τον «κοκκινομάλλη» αξιωματικό με πολιτικά ρούχα που τον χτύπησε και του ζήτησαν τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο και σε ποιο τμήμα υπάγεται). Εκείνος παραδέχτηκε το γεγονός, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, επιμένοντας «Ρωτήστε την υπηρεσία 5-12μμ». Στη συνέχεια οι φίλοι του ηθοποιού πήγαν στο Γ` Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπάγεται η περιοχή Συντάγματος, αλλά και εκεί «εισέπραξαν» μια παράνομη απάντηση για την παράνομη ενέργεια: «Είναι απόρρητα αυτά τα στοιχεία»!!! Τι απαντά σ' αυτή τη διπλή παρανομία ο αρμόδιος υπουργός; Ιδού το ερώτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ