Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΞΙΔΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ
Μεσολάβηση με ευρωατλαντικό μανδύα

Την πρόταση (απαίτηση) για το ξεκίνημα μιας πολιτικής διαδικασίας «προσέγγισης» μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Βελιγραδίου ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, προωθώντας τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση που πρόθυμα ανέλαβε να ασκήσει πίεση για την εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής «τάξης» στην περιοχή, δεν κρύβει ότι εξυπηρετεί το γενικότερο σχέδιο διευθετήσεων στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων κάτω από την ΝΑΤΟική και Ευρωενωσιακή εποπτεία. Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του σε σερβική εφημερίδα, «μας ενδιαφέρει να τονίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής μας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Δρούτσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα πραγματοποιείται μια βδομάδα μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η οποία «δικαίωσε» τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Στη συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι η ελληνική θέση περί μη αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει αλλάξει.

Παρ' όλα αυτά, όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για την «εξαφάνιση» όλων των προβλημάτων μεταξύ των κρατών της περιοχής, που δήθεν θα προέλθει από την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ