Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στα λαϊκά κινήματα

Την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Κολομβίας ενάντια στη Βενεζουέλα κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αλληλεγγύη του τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο λαό της Βενεζουέλας καθώς και στο δοκιμαζόμενο λαό της Κολομβίας, που είναι το πρώτο θύμα του αντιδραστικού καθεστώτος και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έκανε παρέμβαση στην ΕΕ και την ύπατη εκπρόσωπό της για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Αστον, απαιτώντας να σταματήσει κάθε συνεργασία της ΕΕ με την Κολομβία, καθώς και οποιαδήποτε εμπλοκή των ολλανδικών βάσεων σε Αρούμπα και Κουρασάο. Επίσης, να απομακρυνθούν όλες οι ξένες βάσεις από την περιοχή συμπεριλαμβανομένων των ολλανδικών και γαλλικών στρατιωτικών βάσεων και να απορριφθεί και να καταδικαστεί κάθε απειλή στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Βενεζουέλας.

Την Παρασκευή επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτή, επισκέφθηκε την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κολομβιανής κυβέρνησης στην περιοχή και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό και στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τόνισε την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών κατά των ιμπεριαλιστών.

Το ΚΚ Βενεζουέλας κάλεσε σε στήριξη της κυβέρνησης της χώρας και ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Επίσης, η σοσιαλιστική Κούβα, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της Βενεζουέλας. Πολλές ήταν επίσης οι μαζικές οργανώσεις που έθεσαν τις δυνάμεις τους σε επιφυλακή. Σε καταδίκη των επιθετικών σχεδιασμών Κολομβίας - ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κάλεσαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, επίσης στη χώρα μας το ΠΑΜΕ και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ