Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Υποκριτική ευαισθησία για τους αμάχους

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Νέες διαταγές για τη δήθεν προστασία των αμάχων κοινοποίησε ο επικεφαλής των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων, στο Αφγανιστάν Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους. Δηλώσεις που έρχονται σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει το κλίμα των διαρροών του Wikileaks, αλλά και των αποκαλύψεων για τους 52 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους από κατοχικά πυρά και να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο λαός έχει αρχίσει να εξεγείρεται ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις. Τη στιγμή που δρομολογείται η κλιμάκωση του πολέμου, ο Ντ. Πετρέους εμφανίζεται να δηλώνει ότι πρέπει να διπλασιαστούν τα μέτρα προστασίας των αμάχων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών, προκειμένου να σωθεί το «πρεστίζ» της κατοχής, υιοθετώντας επί της ουσίας τις εντολές του προκατόχου του στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ.

Ωστόσο, η δήθεν ευαισθησία για τους αμάχους δεν καταργεί το «δικαίωμα» των κατοχικών στρατιωτών στην «αυτοάμυνα», οι οποίοι πυροβολούν αδιακρίτως όποιον δεν ακολουθεί τις εντολές τους ή δε σταματά για έλεγχο, που επιβάλλεται σε καθεστώς τρομοκρατίας. Στις εντολές του Ντ. Πετρέους είναι και η ενίσχυση της «συνεργασίας» των κατοχικών με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη, ότι τα πάντα γίνονται σε συνεννόηση με τις τοπικές εγκάθετες αρχές, υπογραμμίζοντας ότι κάθε άμαχος που σκοτώνεται από κατοχικά πυρά απαξιώνει κάθε νίκη της κατοχής. Σε αυτό το πλαίσιο προπαγάνδας, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των αμάχων που θα βαφτίζονται Ταλιμπάν, για να δικαιολογηθούν ως απώλειες, από τις κατοχικές δυνάμεις.

Η ένταση κλιμακώνεται και στο Πακιστάν, όπου σε επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή της Πεσαβάρ έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αρχηγός των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ